Dacă anul trecut a pierdut primul său joc din calificările la Openul Australiei, acum tenismena bihoreană Irina Maria Bara (locul 183 WTA) a depăşit turul inaugural al preliminariilor. Şteianca merge mai departe după ce a eliminat-o bulgăroaica Sesil Karatantcheva (28 de ani, Bulgaria, 184 WTA), după două ore şi 24 de minute de joc.

Irina s-a impus cu 7-5, 3-6, 7-5, într-o partidă cu răsturnări de situaţii, în care, în care a revenit în decisiv de la 0-3 și apoi 2-5, salvând și o minge de meci! În turul doi Irina Bara o va întâlni pe Bernarda Pera (SUA, 126 WTA, 23 de ani). Americanca a eliminat-o pe veterana Patty Schnyder (39 ani, Elveţia, locul 150), scor 6-3, 7-6.

În turul secund al calificărilor s-a calificat şi Alexandra Dulgheru, care a dispus cu 6-1, 6-1, de jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu. Următoarea adversară a Alexandrei va fi ucraineanca de 17 ani Daiana Iastremska.

În schimb, Alexandra Cadanţu a fost eliminată în primul tur de belarusa Vera Lapko, cap de serie numărul 22, care s-a impus cu scorul de 6-3, 6-1.

Pentru a pătrunde pe tabloul principal, tenismenele trebuie să treacă trei tururi preliminare.