Olimpia Salonta a venit, sâmbătă, la Oradea, diminuată numeric dar, se pare, și diluată valoric, pentru întâlnirea cu CAO Oradea. Și nu avea cum să părăsească terenul neînvinsă în fața unei echipe care încă luptă cu ochii la promovare. CAO s-a impus cu 6-0 (2-0) în faţa Olimpiei într-o partidă contând pentru etapa a 18-a.

 

Scorul l-a deschis Varodi, în minutul 6, când, la o bâlbâială generală în careul mic al salontanilor, mingea fiind trimisă în mod repetat spre poarta oaspeților până când, într-un sfârșit, a depășit linia porții fără a atinge plasa, fiind reținută de portarul Deac, dar în spatele liniei. După ce mingea s-a plimbat prin careul oaspeților de câteva ori fără s-o poată trimite cineva în plasă, căpitanul „vulturilor'' Andrei Haș s-a hotărât să tragă de la circa 28-30 de metri, central. Șut frumos la semiînălțime care s-a oprit în plasa porții lui Deac, acesta a plonjat spectaculos dar cu întârzâiere. Era minutul 35 și cu acest scor de 2-0 s-a intrat, până la urmă, și la cabine pentru pauză.

 

Prima ocazie a salontanilor, în minutul 85

Mitanul secund a început în aceeași notă de dominare sufocantă a gazdelor. În minutul 50, la una dintre multele acțiuni ale alb-verzilor, Haș a fost faultat în careul adversarilor, iar Sergiu Ciocan a trimis din penalty cu o incredibilă nonșalanță în vinclul din dreapta porții lui Deac pentru 3-0. Peste alte două minute (52) atacantul Pașca și-a încununat evoluția bună din această partidă marcănd cu o spectaculoasă lovitură de cap de la semiînălțime, poziție incomodă, după o centrare din lovitură liberă a lui S. Ciocan din stânga. Tot cu o lovitură de cap a marcat în minutul 58 și Șerban Man după o lovitură de colț din partea stângă. În minutul 61 a venit rândul juniorului Blăgea să înscrie după ce, Varodi, altruist, l-a căutat cu o pasă la limita careului de șase metri, dintr-o poziție din care putea să marcheze și el. În acest minut a fost stabilit, de altfel, și scorul final de 6-0. Pe fondul schimbărilor din echipa orădeană și poate și odată cu intrarea în joc a jucătorului-antrenor Țirban, la Olimpia, partida s-a mai calmat, chiar dacă oaspeții au rămas fără jucătorul Paljanos eliminat pentru „zestrea'' de două cartonașe galbene în minutul 77. Însă prima ocazie reală de-a marca a oaspeților a venit abia în minutul 85, când Vidican, scăpat singur spre poarta tânărului Ruska, a trimis anemic pe lângă. Așa s-a terminat o partidă în care jucătorii alb-verzi au evoluat încântător, au ratat la fel de „încântător'', iar rezultatul a fost mai mult decât mulțumitor.

 

CAO Oradea: Egri (53 Ruska) - Varodi, Letan, Panti, Amir, Balog, Török (46 Blăgea), Costea (46 Ș.Man), Haș ( 55 Ardelean- debut), Ciocan, Pașca. Antrenori: Florin Fărcaș, Dorin Mihuț

Olimpia Salonta: Deac - Bursuc ( 63 Țirban), Hosu, Petru, Perț, Vitalis, Paljanos, Iga, Laza (25 Lupu), Spătar, Vidican. Antrenor: Ruben Țirban

Arbitri: Tocuț Daniel Bogdan - Orban Norbert, Bronț George.

Observator AJF Bihor: Boroș Petru