Selecţionata tricoloră nu a reuşit să câştige grupa din care a făcut parte pierzând (52-67) jocul decisiv susţinut ieri seara în compania Lituaniei. Cu toate acestea, ambele formaţii s-au calificat în penultimul act al competiţiei găzduite de Oradea.

După un început mai slab, „acvilele” au revenit în forţă reuşind un parţial de 10-0 care le-au permis să câştige secvenţa inaugurală cu socrul de 18-12. În ciuda faptului că şi sfertul al doilea a fost început excelent, tricolorele mărindu-şi ecartul la 12 puncte, până la pauză oapetele au revenit, parţialul de 15-3 făcând ca tabela de marcaj să indice egalitate (32-32) după 20 de minute. Revenite de la cabine, fetele pregătite de Cătălin Tănase nu s-au regăsit astfel că Lituania s-a desprins decisiv pe parcursul sfertului al treilea după un parţial de 21-6. La intrarea în secvenţa decisivă, scorul era 53-38 pentru formaţia oaspete. Cu o talie net superioară şi cu un joc la recuperare infinit mai bun, Lituania nu a avut nici o problemă în a termina învingătoare 67-52 jocul disputat în Arena „Antonio Alexe”. Dacă din tabăra tricolorelor s-au evidenţiat Alina Podar cu 10 puncte, 4 recuperări şi Anamaria Vîrjoghe cu 10 puncte, 4 pase decisive, 3 capace şi 3 recuperări, principalele realizatoare ale echipei oaspete au fost Gabija Meskonyte cu 18 puncte, 6 recuperări, 3 capace, 2 intercepții şi Livija Sakeviciute cu 16 puncte, 5 recuperări şi 2 capace.

O victorie în două meciuri înseamnă promovare

În urma acestui eşec, selecţionata tricoloră s-a clasat pe locul al 2-lea în Grupa A şi va juca în semifnale cu echipa Cehiei, singura formaţie neînvinsă în acest turneu, câştigătoarea Grupei B. Cele două semifinale se vor disputa mâine, la Arena Antonio Alexe, după următorul program: Lituania – Belarus de la ora 17.15 şi România – Cehia de la ora 19.30. Învingătoarele din cadrul celor două semifinale vor promova în Divizia A în timp ce echipele învinse se vor bate pentru ultimul loc calificabil în cadrul finalei mici. Celelalte jocuri de clasament se dispută tot sâmbătă după următorul program: pentru locurile 5-8, Bulgaria – Israel (ora 17.15) şi Ucraina – Turcia (ora 19.30), iar pentru locurile 9-12, Marea Britanie – Danemarca (ora 15.00) şi Islanda – Grecia (ora 15.00).