Selecţionata Danemarcei, campioană mondială în 2017 şi olimpică în 2016, a avut nevoie de două reprize de prelungiri şi de aruncări de la 7 metri pentru a obţine calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de handbal masculin din Egipt, după un meci epic cu echipa ţării gazdă.

 

Egiptul, aproape de o mare surpriză

Cele două echipe au fost la egalitate, 28-28, după cele 60 de minute regulamentare, 34-34 după prima perioadă de prelungiri şi 35-35 după a doua, danezii reuşind să se impună cu 4-3 la aruncările de la 7 metri.

Gazdele au condus cu 28-27 în ultimul minut, dar Magnus Landin a reuşit egalarea când mai erau 30 de secunde de joc. Danemarca a crezut că a obţinut victoria cu 34-33, la finalul primei perioade a prelungirilor, dar după consultarea video, arbitrii au apreciat că Mikkel Hansen a aruncat mingea în loc să o pună la podea, pentru joc pasiv, cu două secunde rămase de jucat. Jucătorul echipei PSG a primit cartonaş roşu, iar Mohammad Sanad a transformat aruncarea de la 7 metri primită de egipteni. Gazdele au fost în avantaj, 35-34, dar a fost rândul danezilor să egaleze in extremis, prin Magnus Landin, de la 7 metri. La aruncările de la 7 metri, danezii au ratat o singură dată, iar Lasse Svan a marcat golul care a calificat Danemarca în semifinale.

Franţa s-a chinuit cu Ungaria

În penultimul act, Danemarca va înfrunta Spania, care a învins Norvegia cu 31-26, după o primă repriză dominată de iberici (21-15), în condiţiile absenţei de la scandinavi a lui Sander Sagosen (accidentat), considerat cel mai bun jucător din lume.

Şi Franţa a câştigat greu în faţa Ungariei, „Les Bleus” (şase titluri mondiale) fiind conduşi cu 7-1 şi 9-3 în prima repriză. Franţa a revenit treptat şi cu trei minute înainte de final conducea la o diferenţă de trei goluri, dar a fost egalată, 30-30, reuşind să câştige după prelungiri, cu 35-32. În celălalt sfert de finală, Suedia a surclasat Qatarul cu 35-23.

Semifinalele au loc astăzi, după următorul program:

Ora 18.30: Franţa - Suedia

Ora 21.30: Danemarca - Spania.