Karateka de la S.K.T. UAMT - AGORA Oradea s-au întors cu opt medalii de la Campionatul Mondial de Karate Traditional Fudokan, desfăşurat la Cluj. Performerul delegaţiei orădene  a fost Raul Tudorică, care a cucerit două titluri de campion şi o medalie de bronz.

La competiţia care a reunit 2000 de sportivi din 46 de ţări au fost prezenţi 11 sportivi ai clubului orădean, antrenaţi de Raul Tudorică, Bernath Csaba şi Melania Câmpan. Orădenii au obţinut patru medalii de aur prin Raul Tudorică (2, la seniori), Andrei Luca (la juniori) şi Liviu Nechita (la old seniors); două de argint prin Darius Luca (copii), Liviu Nichita şi Briana Masgras-Denuţ (copii) şi Raul Tudorică.

"Ne bucurăm foarte mult de reușita sportivilor care au urcat pe podium în cadrul acestui Campionat Mondial, unde concurenţa a fost acerbă. Datorită nivelului ridicat de dificultate, precum și al emoţiilor nu putem decât să-i felicităm pe aceşti sportivi penru rezultatele obținute, care s-au ridicat fără probleme la pretențiile unei competiții de asemenea anvergură. Aducem multumiri parinților, sponsorilor și tuturor susținătorilor mișcării de Karate Tradițional", a comentat Raul Tudorică.

Aproape de o medalie au fost copiii Karacson Darius (6-7 ani), Nichita Rareş (8-9 ani) , Masgras-Denuț Darius (8-9 ani), Bădărău David (8-9 ani), Nazir Mark (8-9 ani), Baljti Robert (10-11 ani), toţi clasaţi în primele opt locuri.

Probele în care sportivii de la SKT UAMT Agora au fost medaliaţi:

Locuri I

-    Luca Andrei - jiyu-ippon kumite echipe masculin - Juniori

-    Nichita Liviu - jiyu-ippon kumite echipe masculin - Old Seniors (35-49 ani)

-    Tudorică Mircea Raul - kata echipe masculin - Seniori

-    Tudorică Mircea Raul - fukugo individual masculin - Seniori

 

Locuri II

-    Luca Darius - jiyu-ippon kumite echipe masculin - Copii 1

-    Nichita Liviu - kogo kumite individual masculin - Old Seniors (35-49 ani)

 

Locuri III

-    Briana Masgras-Denut - kihon ippon kumite individual feminin - Copii 4

-    Tudorica Mircea Raul - kata individual masculin - Seniori.