Sala Polivalentă din Focşani a găzduit recent finala Campionatului Naţional de judo pentru juniori I (U21), proba individuală. În cadrul acestei competiţii, orădeanul Adrian Olaru a reuşit să se claseze pe cea mai înaltă treaptă a podiumului categoriei 66 kg.

 

Peste 288 de sportivi de la 54 de cluburi din ţară s-au întrecut pentru titlurile de campioni naţionali la mai multe categorii de greutate. Cu toate că majoritatea sportivilor care au făcut parte din delegaţia LPS CSŞ Liberty Oradea sunt foarte tineri, mulţi dintre ei fiind cadeţi, aceştia au cucerit un titlu de campion naţional, unul de vicecampion naţional şi o medalie de bronz. „Şi de această dată, judoka orădeni şi-au respectat cartea de vizită luptând cu multă ambiţie şi dorinţă, reuşind în final să obţină trei medalii”, a afirmat profesorul Emil Morar cu privire la rezultatele înregistrate de bihoreni.

 

Rezultate înregistrate: locul I - Adrian Olaru (66 kg), sportivul orădean fiind învingător clar în toate cele 5 meciuri susţinute; locul al II-lea - Alex Mierluţ (+100 kg); locul al III-lea - Alex George Creţ, sportiv care, cadet fiind (U18), pe lângă acest rezultat a obţinut în acest an titlul de campion naţional la categoria sa de vârstă în luna februarie şi s-a clasat pe locul al 5-lea la senirori în urmă cu o săptămână. Cu evoluţii bune dar fără a prinde podiumul, clasându-se pe locul al 5-lea, au fost Bianca Suciu (+78 kg) şi David Fodor (73 kg). Toţi aceşti sportivi sunt pregătiţi de către profesorii Olimpia Ianc şi Emil Morar.

 

Lepesişti convocaţi la lotul naţional

Într-o altă ordine de idei, Bianca Suciu este cea de-a 5-a sportivă de la LPS Bihorul convocată la lotul naţional de junioare. Această selecţie a venit ca urmare a performanţelor pe care sportiva le are în palmares: Bianca este multiplă campioană, medaliată la Campionatele Naţionale de junioare III (U16), junioare II (U18), junioare I (U21) şi de tineret (U23); anul 2018 i-a adus o clasare pe locul al 5-lea la Campionatul Naţional de senioare. Sportiva orădeană se va afla în cantonament cu lotul naţional la Poiana Braşov timp de 4 săptămâni, perioadă în care va efectua şi controlul medical specific la INMS Bucureşti. Ceilalţi patru judoka orădeni convocaţi la lot sunt: Alex George Creţ (81 kg), David Fodor (73 kg), Alexandru Popa (60 kg) şi Robert Boldiş (66 kg). Creţ, Fodor şi Popa vor concura la sfârşitul acestei săptămâni în cadrul Cupei Europene de cadeţi care se va desfăşura la Berlin.