Sânmartinul a primit vizita uneia dintre cele mai iubite echipe de fotbal din Ardeal, iar asta s-a putut vedea după câţi suporteri clujeni, dar nu numai, au ocupat tribunele Bazei Sportive „Luceafărul”. Cristian Lupuţ şi-a exprimat frustrarea cu privire la faptul că un oraş precum Oradea nu este capabil să susţină o echipă redutabilă de fotbal care să joace pe Stadionul „Iuliu Bodola” de la egal la egal cu formaţii precum U Cluj sau Petrolul Ploieşti.

 

„Sunt frustrat când văd că o echipă precum U Cluj, care are o asemenea galerie şi atâţia suporteri, este nevoită să joace la Sânmartin din cauza faptului că Oradea nu poate susţine o echipă de fotbal de acelaşi nivel. Un asemenea meci ar trebui să se dispute pe Stadionul Iuliu Bodola care sunt convins că ar fi plin. Aşa cum U merită o echipă în Liga I şi Oradea merită cel puţin o formaţie competitivă de Liga a II-a. E păcat că Oradea se află în anonimat din punct de vedere fotbalistic şi mă deranjează faptul că toată lumea tace”, a decalarat antrenorul „luceferilor”.

„Jucătorii experimentaţi au tranşat jocul”

Referitor la duelul cu „şepcile roşii”, tehnicianul bihorenilor a recunoscut superioritatea adversarului care a fost evidentă doar după minutul 60. „Timp de 60 de minute am făcut un fotbal bun. Am deschis scorul şi am luat gol pe fondul lipsei de concentrare. Am întâlnit o echipă foarte bună cu jucători foarte buni. Goga şi Gavra au fost decisivi, ambii venind de pe bancă. Două-trei faze au decis jocul, iar asta s-a întâmplat datorită jucătorilor experimentaţi pe care U Cluj îi are. Felicit adversarul pentru evoluţia din repriza secundă. Ne îngrijorează situaţia pe care o avem în clasament, următoarele meciuri, cu UTA şi cu Aerostar Bacău, fiind practic de 6 puncte. Cu toate acestea, evoluţia din primele 60 de minute ale duelului cu U îmi dă speranţe că putem îndeplini obiectivul, evitarea retrogradării. Liniştea nu va veni decât după ce vom fi salvaţi matematic de la retrogradare. Trebuie să strângem rândurile şi să muncim mai mult”, a mai spus Cristian Lupuţ.

Bogdan Lobonţ despre victoria cu Luceafărul

La rândul său, Bogdan Lobonţ a remarcat acelaşi lucru. Echipa sa a controlat repriza secundă în special datorită jucătorilor intraţi în acest interval de timp. „În prima repriză nu am jucat ceea ce ne-am propus. Am avut dificultăţi pe partea dreaptă, zonă din care am primit şi golul. După pauză am reuşit să punem în practică ceea ce am stabilit, am controlat jocul. Am făcut câteva modificări de jucători dar şi de poziţionare. Îi felict pe cei care au intrat dar în acelaşi timp îmi doresc să subliniez că toţi sunt nişte băieţi extraordinari. Nu doar munca de la stadion contează ci şi ceea ce faci după. Promovarea în Liga I, dacă se va întâmpla, va fi rezultatul acestor două aspecte”, a declarat fostul portar al naţionalei şi actualul antrenor al „şepcilor roşii”.