Federația Română de Fotbal și Departamentul pentru Relaţii Interetnice, în colaborare cu Asociația Județeană de Fotbal Bihor și Primăria Paleu, au organizat ediția a IV-a a Cupei Diversității. Turneul de fotbal dedicat minorităților etnice din România s-a desfăşurat timp de trei zile la baza sportivă din Paleu. 

Competiţia a fost deschisă de meciuri pentru copii cu vârste între 12 și 14 ani, organizate în premieră în cadrul acţiunii. Au fost prezente șapte echipe, pe primul loc situându-se formaţia rușilor lipoveni, care a devansat pe podium UDMR și Uniunea Elenă.

La seniori au participat 14 echipe şi s-a impus, la fel ca şi anul trecut, Uniunea Croaților din România. În finală, croaţii au dispus de Uniunea Rutenilor, cu 4-2. Locul 3 a revenit Uniunii Ucranenilor, care au învins cu 2-1 Uniunea Sârbilor.

Ocupantele primelor trei locuri au fost răsplătite cu diplome, medalii și trofee. Festivitatea de premiere a fost oficiată de foștii internaționali bihoreni Alexandru Boc și Zeno Bundea, alături de doamnele Eniko Lacziko și Adriana Petraru, de la Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Florin Șari, manager în cadrul FRF, și Radu Bitea, președintele AJF Bihor.

„A fost o competiţie desfăşurată într-un cadru de fair-play desăvârşit. Ne bucurăm că am putut şi noi să contribuim la organizarea acestui turneu care a devenit tradiţional în agenda FRF. Fotbalul a demonstrat încă o dată că ne uneşte pe toţi”, a afirmat Radu Bitea.