Dacă la sfârşitul săptămânii trecute s-au încheiat campionatele de seniori organizate de AJF Bihor, astăzi vom cunoaşte câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României. Finalistele CSC Dacia Gepiu şi Unirea Valea lui Mihai se vor duela pentru trofeu pe Stadionul „Francisc Matei" din Beiuş, cu începere de la ora 17.00.

 

Până să ajungă în această fază, CSC Dacia Gepiu a trecut la limită de toţi adversarii întâlniţi. A dispus, pe rând, de CAO 1910 Oradea (1-0), Crişul Sântandrei (1-0), CS Mădăras (3-2) şi CS Bihorul Beiuş (4-3), toate jocurile disputându-le pe teren propriu, întrucât în sezonul precedent a activat într-un eşalon inferior. Emoţii a avut şi Unirea Valea lui Mihai în drumul spre finală. A eliminat Slovan Valea Cerului (2-1), CS Săcueni (4-1, după prelungiri), ambele partide fiind jucate în deplasare, CS Diosig (1-0), pentru ca în semifinale să furnizeze surpriza, eliminând campioana Ligii a IV-a, CSC Sânmartin, după lovituri de la departajare (7-6).

CSC Dacia Gepiu (antrenor, Adrian Iova) a încheiat campionatul pe locul 5, iar Unirea Valea lui Mihai (antrenor Muzsnay Zsolt) pe 11, dar într-un astfel de joc, cu trofeul pe masă, acest aspect poate conta mai puţin. Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în urmă cu două săptămâni, într-un joc de campionat, în care Unirea s-a impus pe teren propriu cu 4-2, după ce la pauză Dacia conducea cu 2-0. Faţă în faţă se vor afla o echipă experimentată (Dacia), cu mulţi jucători care au activat în ligi superioare, şi una mai tânără (Unirea), cu evoluţii oscilante în acest sezon.

Meciul va fi condus la centru de Cosmin Cormoş, asistat de Iulius Timar, Ionuţ Cheregi şi Andrei Pirtea, acesta din urmă fiind arbitru de rezervă.

Intrarea iubitorilor fotbalului la acest joc este liberă.

La final, AJF Bihor va oferi câştigătoarei un trofeu şi o diplomă, precum şi medalii ambelor echipe.