Ocupanta locului 3 în ultima ediţie a Ligii Naţionale de baschet masculin a perfectat primul transfer. CSM CSU Oradea a anunţat ieri că Goran Gajovic a semnat un contract pe un an.

 

Precis de la distanţă

Muntenegreanul în vârstă de 29 ani şi înalt de 1,99 metri evoluează în principal la poziția 3, însă poate fi utilizat și la poziția 4. Gajovic revine în România după o experiență în primul eșalon baschetbalistic al Franței. El a jucat pentru JDA Dijon, locul 13 în ediția 2016/17 din LNB Pro A.

În 15 partide disputate pentru formația amintită, Gajovic a avut medii statistice de 2.5 puncte, 1.7 recuperări, 0.6 pase decisive și 0.6 intercepții în 13.1 minute pe meci pentru 1.5 la eficiență. El a avut procentaje de 32% la două puncte, 30% la trei puncte, respectiv 83% a linia de pedeapsă în prima ligă a Franței.

"Prin prisma experiențelor sale anterioare în România, “Gajo” este cunoscut pentru faptul că poate să marcheze cu generozitate de la mare distanță. El este un baschetbalist atletic și combativ, util în ambele faze ale jocului", notează site-ul oficial al clubului orădean.

Gajovic a jucat în România în 2015 şi 2016 la BC Mureş, mediile sale statistice fiind de 11.6 puncte, 4.6 recuperări (1.1 ofensive), 2.0 pase decisive și 1.1 intercepții pentru 12.5 la eficiență în aproape 26 minute pe partidă. Procentajele sale în campionatul României sunt de 50% la două puncte, 40% la trei puncte, respectiv 84% la linia de pedeapsă.

Gajovic a mai trecut pe la Ibon Nikšić, Primorje Herceg Novi, Danilovgrad, HEO Bileća, Sutjeska, Igokea, Feni Industries, BC Mureș, Sutjeska și JDA Dijon.

Urmează Milosevic

Al doilea transfer al formaţiei pregătite de Cristian Achim ar urma să fie Nemanja Milosevic, tot un muntenegrean, în vârstă de 30 de ani, care poate juca extremă şi pivot. Milosevic a mai activat în campionatul românesc pentru Energia Târgu Jiu, echipă cu care a reușit să câștige Cupa României și să se califice în Final Four-ul EurChallenge. În ediţia precedentă,  Milosevic a evoluat  în campionatul din Belarus, la Tsmoki Minsk și în Franța, la Entente Orleans. Momentan, gruparea orădeană mai are înţelegeri cu Titus Nicoară, Bobe Nicolescu şi Sebastian Ionescu.

 

Gavella s-a retras

Într-o altă ordine de idei, unul dintre sponsorii echipei, firma Gavella, a decis să-şi retragă susţinerea financiară. Societatea patronată de Gheorghe Vajai a fost un pilon important pentru formaţia de baschet masculin din 2009 încoace.