Baschetbaliştii orădeni dispută astăzi de la ora 19.15 (Digi Sport) şi sâmbătă de la ora 18.00, în Arena „Antonio Alexe” primele meciuri din cadrul playoff-ului Ligii Naţionale care se joacă după sistemul „cel mai bun din cinci partide”.

După o analiză sumară se poate spune că roş-albaştrii au clar prima şansă în faţa piteştenilor mai cu seamă dacă privim parcursul campionilor din ultima perioadă. Ierarhia la finele sezonului regulat a făcut ca Oradea şi Piteştiul să se bată pentru un loc în semifinale la fel cum se întâmpla şi în ediţia trecută de campionat atunci când ardelenii au avut câştig de cauză după un 3-1 la general. La fel ca în sezonul precedent şi acest sfert de finală are o favorită certă în CSM Oradea şi doar o surpriză de proporţii ar putea face ca trupa pregătită de Cristian Achim să nu se regăsească din nou în careul de aşi al Ligii Naţionale.

Superiori la toate capitolele

În ultimul joc direct disputat la Piteşti, argeşenii au avut câştig de cauză impunându-se cu 90-81 la capătul unei partide fără nicio miză, ambele formaţii păstrându-şi poziţiile din clasament indiferent de rezultat. În ceea ce priveşte loturile de jucători, CSM-ul arată mai bine pe hârtie atât la capitolul baschetbalişti autohtoni cât şi în ceea ce priveşte sportivii străini. Mai mult de atât, experienţa este un alt capitol la care echipa campioană se află în avantaj. Nu trebuie omis nici avantajul terenului propriu chiar dacă, spre exemplu, în sfertul de finală din sezonul trecut BCM U Piteşti reuşea să câştige (66-62) prima dispută de la Oradea. Cum contingentul baschetbaliştilor străini din lotul CSM-ului depăşeşte numărul permis de regulamentul Ligii Naţionale, conducerea tehnică urmează să decidă care va fi acel jucător care va lua loc în tribună. Laci Lazar se pregăteşte în continuare separat după accidentarea la umăr, Muha Pasalic a lipsit de la câteva antrenamente după o entorsă suferită în finala Cupei României cu CSU Sibiu, iar Dragan Zekovic are o situaţie de ordin personal, sârbul devenind tată pentru prima dată în cursul zilei de marţi.