CSM CSU Oradea a încheiat seria meciurilor de verificare cu o victorie la o posesie în faţa DEAC Debrecen, scor 77-74 (25-15, 19-24, 16-23, 17-12). Partida s-a disputat la Oradea Arena în faţa a aproximativ 700 de spectatori.

Orădenii au început bine partida, dar au suferit în sferturile doi şi trei, adjudecate de echipa maghiară, care avea un avantaj de două puncte înaintea secvenţei decisive. „A fost un meci util. Puțin, la început, am suferit din cauza nivelului de concentrare. Am jucat conform prevederilor regulamentului din Cupa României, deoarece în această competiție vom avea primele apariții oficiale. Sincer, puteam să fim mult mai concentrați decât am fost. Sper că acest lucru nu se va întâmpla în meciurile oficiale. Am jucat două meciuri amicale și ne-am antrenat în această sală nouă. Deocamdată suntem în proces de acomodare cu noua noastră casă. Așa cum se întâmplă în fiecare an, există numeroase semne de întrebare la startul sezonului competițional. Majoritatea echipelor s-au schimbat substanțial, astfel încât este foarte greu pentru mine să emit o opinie cu privire la nivelul echipelor adverse. Se anunță un sezon foarte interesant”, a afirmat antrenorul Cristian Achim.

CSM CSU Oradea: K. Richard 7 (1×3), Holt 5 (1), Nel 3, Tarolis 11, Carter 16 (1×3), R. Mureșan 2, Schmidt 5 (1×3), Năstruț 8 (1×3), Nicolescu (căpitan), Baciu 4, Ogden Jr. 15 (3×3), N. Markovic 1.

Antrenor: Cristian Achim.

Asistent: Radovan Markovic

CSM debutează în noul sezon competițional pe 1-2 octombrie, la Ploiești, în turneul preliminar din Cupa României, în care va întâlni CSM Petrolul Ploiești și FC Argeș Pitești.