La capătul unui sezon în care a ratat obiectivul de a juca finala Cupei României dar totodată a reușit să fie singura echipă din țară care a învins pe U-BT Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea trebuie să intre într-o perioadă a analizelor cu privire la ceea ce a fost și ceea ce urmează să se întâmple.

Dacă pe plan extern, echipa antrenată de către Cristian Achim s-a aflat în obiectiv reușind să avanseze în fazele superioare ale FIBA Europe Cup, pe plan intern, ratarea accederii în ultimul act al finalei Cupei României reprezintă un obiectiv ratat. Cu toate acestea, bihorenii au jucat finala Ligii Naționale, act al competiției în care au reușit să administreze singurul eșec pe plan intern redutabilei echipe U-BT Cluj-Napoca. În acest context e necesară o analiză profundă al cărei rezultat să coducă spre decizii menite să ridice nivelul de perfomanță pe care l-ar putea aborda această formație în viitorul sezon. Clujenii au demonstrat că sunt practic intangibili în acest moment, iar dacă Oradea își dorește să aibă șanse reale în fața acestui colos care a ajuns U-BT este obligatorie ridicarea nivelului de investiții în această echipă. Fără o suplimentare substanțială a bugetului, bihorenii nu vor avea nicio șansă în fața campioanei care se arată a fi tot mai puternică de la un sezon la altul. Diferența valorică dintre aceste două formații deja nu mai poate fi compensată prin determinare și o organizare desăvârșită a jocului.

Doar patru jucători sub contract

În acest moment, CSM CSU Oradea are sub contract doar patru jucători. Este vorba despre Kris Richard, Donatas Tarolis, Bogdan Nicolescu și Luca Năstruț. Așadar noul lot de jucători pentru viitorul sezon competițional trebuie construit practic de la zero câtă vreme doar primii doi dintre cei enumerați anterior se află la un nivel foarte bun din punct de vedere valoric. Cum perspectivele financiare ale echipei la acest moment nu permit conducerii să viseze la participarea într-o competiție europeană așa cum este Eurocup, foarte probabil CSM CSU Oradea se va înscrie în Liga Campionilor, a treia întrecere ca valoare din Europa. Dacă se va rata accederea în grupele acestei competiții, bihorenii vor merge în Europe Cup, așa cum s-a întâmplat și în sezoanele competiționale anterioare.