În penultima partidă de verificare, medaliata cu bronz din ediţia trecută a Ligii Naţionale de baschet masculin se duelează cu formaţia maghiară, Szolnok Olaj. Partida se va desfăşura astăzi, cu începere de la ora 19.00, la Arena „Antonio Alexe” şi cu acest prilej va fi prezentat lotul de jucători cu care se va aborda nozul sezon competiţional.

 

Baschetbaliştii pregătiţi de Cristian Achim au disputat până în acest moment trei meciuri de pregătire, bilanţul înregistrat fiind de două victorii şi o înfrângere. În ceea ce priveşte palmaresul înregistrat după aceste partide, tehnicianul roş-albaştrilor nu pune mare preţ pe acest aspect, principala ţintă a sa fiind omogenizarea echipei şi reglarea aspectelor tehnico-tactice. Duelul cu SCM U Craiova de pe propriul teren a fost la discreţia orădenilor, în timp ce confruntarea cu formaţia sârbească Vrsac de la Cupa Timişoara, pierdută după prelungiri, ar fi putut fi adjudecată dacă ar fi existat doar obiectivul victoriei. În ultimul joc de la turneul timişorean, bihorenii s-au impus la limită în faţa echipei gazdă astfel că în acest moment, bilanţul după trei partide amicale este unul pozitiv.

Confruntarea cu echipa maghiară Szolnok poate fi destul de elocventă în ceea ce priveşte nivelul de pregătire pe care îl are CSM CSU Oradea în acest moment. Formaţia din ţara vecină a terminat pe locul al 3-lea sezonul regulat în campionatului maghiar şi a fost eliminată în sferturile de finală ale playoff-ului. De menţionat că Ungaria este selecţionata care a învins România la Eurobasket demonstrând că la ora actuală este superioară naţionalei tricolore.

În deschiderea acestei partide, spectatorilor prezenţi în tribune pentru care intrarea va fi liberă le va fi prezentat lotul de jucători cu care CSM CSU Oradea va aborda sezonul competiţional 2017-2018. Cei de la care se aşteaptă să facă uitată prestaţia unor jucători precum Franklin, Barnette sau Denison sunt Trotter, Milosevic, Gajovic sau Valeika. La capătul primului amical, Cristian Achim se arăta mulţumit de jocul de echipă etalat de băieţii pe care îi pregăteşte în acest moment.

Înaintea debutului oficial, care va avea loc peste exact o săptămână în Bulgaria cu Balkan Botevgrad, meci contând pentru primul tur preliminar al FIBA Europe Cup, CSM CSU va mai susţine un meci de verificare la Arena „Antonio Alexe” în compania echipei BK Kosice. Partida se va juca sâmbătă urmând că ora de disputare să fie stabilită ulterior. Prima etapă din cadrul Ligii Naţionale se va disputa sâmbătă, 7 octombrie, roş-albaştrii urmând să primească vizita echipei CSU Sibiu.