Cel mai aşteptat duel al sezonului a avut un deznodământ fericit pentru handbaliştii pregătiţi de Sebastian Tudor care au învins principala favorită la promovare în Liga Naţională. La capătul unui joc extrem de spectaculos, orădenii au câştigat cu CSU Târgu Jiu, scor 32-31 (15-16), într-un meci care a contat pentru etapa a 8-a din Seria B a Diviziei A.

 

În faţa unei audienţe numeroase, fapt care demonstrează că orădeanul iubeşte handbalul de calitate, bihorenii au început partida foarte bine. Chiar dacă scorul a fost deschis de către echipa oaspete, CSM-ul a revenit imediat şi până în minutul 17 s-a desprin la 5 goluri (10-5). Din acel moment a urmat o uşoară cădere în evoluţia băieţilor pregătiţi Sebi Tudor şi George Tăutu, fapt ce le-a permis gorjenilor nu doar să revină pe tabela demarcaj ci chiar să preia conducerea până a pauză (15-16). După reluarea părţii secunde, situaţia părea să nu se îndrepte. CSU Târgu Jiu, cu Elvis Acsinia, fostul orădean, în mare formă, s-a distanţat la trei goluri diferenţă (16-19) în minutul 38. În doar două minute gazdele, pe fondul încurajărilor ferenetice venite din tribune, au întors rezultatul. Din acel moment şi până în minutul 53, cele două formaţii au mers „umăr la umăr” cu orădenii conducând şi fiind egalaţi de fiecare dată.

 

Final de infarct

Cu şapte minute înainte de final CSM-ul a luat un avans de două goluri pe care l-au cedat totuşi la intrarea în ultimul minut când tabela indica 31-31. Ratarea de pe extremă a lui Munteanu şi lovitura de la 7 metri primită destul de uşor de oaspeţi cu 30 de secunde înainte de final păreau să năruie speranţele la un succes cu adevărat important. Totuşi portarul Critian Niculai, care până la acel moment nu reuşise să pareze niciuna dintre cele 5 lovituri de pedeapsă, a fost extrem de inspirat reuşid să respingă cu piciorul. Aşadar CSM-ul a avut ultimul atac, iar experimentatul Devid Munea nu a dezamăgit reuşind să finalizeze cu câteva secunde înainte de final. Oaspeţii n-au mai avut nicio şansă să revină astfel că imediat după fluierul final s-a declanşat hora bucuriei în aplauzele celor aproximativ 800 de spectatori prezenţi în tribune. Acestea au fost coordonatele după care s-a jucat cel mai important meci al turului de campionat şi care a consfinţit practic calificarea în Cupa României din postura de câştigătoare a turului Seriei B. În cele trei etape rămase de disputat doar un dezastru ar putea să scoată echipa orădeană din competiţia KO.

 

„Am făcut un meci mare”

La finalul partidei, cu adevărat emoţionat după un succes în faţa unei echipe care nu concepe să nu promoveze în Liga Naţională, Sebastian Tudor a subliniat principalii factori care au condus către această reuşită. „Ţin să felicit întreaga echipă. Am făcut un meci mare, deşi am întâlnit o formaţie care are ca obiectiv clar promovarea. Am avut un ritm de joc bun, susţinut pe întreaga durată a partidei. Îi evidenţiez pe toţi jucătorii, şi pe portarul Niculai, care este şi component al lotului naţional de tineret, iar valoarea lui s-a văzut şi de această dată. Mulţumesc şi publicului care a venit într-un număr atât de mare la sală. Se vede că există foame de handbal în Oradea. Mă bucur mult de această victorie care este una şi de moral pentru noi. La final, preşedintele clubului a venit şi ne-a felicitat şi a spus că va încerca să ne susţină tot mai mult de acum înainte", a declarat amtrenorul CSM Oradea.

 

Pentru gazde, cele mai multe goluri (10) le-a marcat extrema Bogdan Munteanu, acesta fiind urmat de experimentaţii Cosmin Liberţ (8) şi Devid Munea (6). Alexandru Pop şi Petru Stroe au avut câte 4 reuşite. Din tabăra gorjenilor s-a evidenţiat Elvis Acsinia cu 7 goluri marcate. În următoarea etapă, orădenii vor evolua în deplasare, duminică de la ora 12.00, cu CSM Şcolar Reşiţa, a 7-a clasată.