Medaliata cu bronz a Superligii Naționale de polo pe apă va disputa primele meciuri cu public în perioada 5-7 septembrie, anul curent, cu prilejul organizării la Bazinul Ioan Alexandrescu a celei de-a doua ediții a Memorialului Andrei Drăghici.

Participarea la acest turneu memorial va fi singura în care poloiștii orădeni, pregătiți de către noul antrenor Petar Kovacevic, vor disputa jocuri de verificare înaintea debutului oficial în noul sezon competițional. La acest moment, formația orădeană se află în plin proces de pregătire, atât la sala de forță cât și specific, în bazin. Echipele participante la cea de-a doua ediție a Memorialului Andrei Drăghici nu au fost stabilite până la acest moment dar locul de desfășurare, adică Bazinul Ioan Alexandrescu, se cunoaște cu exactitate.

 

Orădenii, gazdele unui turneu de calificare în Liga Campionilor

La doar o săptămână distanță față de disputarea acestui turneu amical, în perioada 12-15 septembrie, anul curent, CSM Oradea va intra în competițiile oficiale, mai exact în turneul de calificare pentru grupele Ligii Campionilor. Această reuniune sportivă va fi găzduită de orădeni la Bazinul Ioan Alexandrescu, iar la ea vor lua parte echipe puternice așa cum sunt AN Brescia (ITA), Spandau Berlin (GER), Enka SC (TUR) și PAOK Salonic (GRE). Dintre aceste 5 echipe doar câștigătoarea va primi biletele pentru grupele competiției supreme intercluburi de pe Bătrânul Continent.

 

Superliga Națională debutează pe 20 septembrie

Din nou la doar o săptămână distanță, de această dată față de turneul de calificare în grupele principale ale Ligii Campionilor, CSM Oradea va debuta în Superliga Națională. Întrecerea internă va avea trei faze de desfășurare: sezonul regulat, turnee pe grupe valorice (1-4 și 5-8) și playoff (semifinale și finala). „Sezonul regulat al Superligii Naționale de polo pe apă are programat startul în perioada 20-22 septembrie, anul curent. Ultima etapă din această primă fază a campionatului național ar urma să se desfășoare în perioada 28 februarie – 2 martie 2025. Primele patru clasate la încheierea sezonului regulat vor avansa în grupa valorică principală, iar celelalte patru echipe vor juca în grupa valorică inferioară. Se vor desfășura câte trei turnee în ambele grupe valorice, toate în cursul lunii martie 2025. Ulterior se va trece la playoff. În grupa valorică principală se va juca în sistem semifinale (1 vs 4, respectiv 2 vs 3) după formatul cel mai bun din trei meciuri și se va desfășura în perioada 4-16 aprilie 2025. Ulterior se va disputa finala și confruntarea pentru locul 3 după formatul cel mai bun din cinci meciuri, în perioada 9-25 mai 2025”, informează CSM Oradea.

 

Turneul de Cupa României, în perioada 19-22 decembrie

„Cupa României la polo pe apă se va organiza în sistem turneu, în perioada 19-22 decembrie, anul curent. Locul de desfășurare urmează să fie stabilit. Regulamentul prevede următoarele pentru faza grupelor:

– Nu există meci egal, astfel încât în situație de egalitate la încheierea timpului regulamentar de joc (4 reprize a câte 8 minute) se va trece la executarea loviturilor de penalitate (5 metri).

– Victoria în timp regulamentar: 3 puncte.

– Victoria după lovituri de penalitate: 2 puncte.

– Înfrângere după lovituri de penalitate: 1 punct.

– Înfrângere în timp regulamentar: 0 puncte.

După încheierea fazei grupelor se va trece la jocurile direct eliminatorii pentru stabilirea câștigătoarei Cupei României”, mai transmite CSM Oradea.