Handbaliștii de la CSM Oradea vor primi duminică, 7 aprilie, cu începere de la ora 17.00, la Arena Antonio Alexe, replica echipei brașovene Teutonii Ghimbav, ultima clasată în cadrul playof-ului de promovare în Liga Națională. La partida, care va conta pentru etapa a 9-a, intrarea va fi liberă.

Atunci când majoritatea pasionaților acestui sport considerau că echipa de handbal masculin a orașului Oradea a luat-o complet la vale în cadrul playoff-ului de promovare în prima divizie, elevii lui Cosmin Liberț au făcut o demonstrație a faptului că încă nu și-au spus ultimul cuvânt în această competiție. Este vorba despre ultimul joc disputat, la Medgidia, acolo unde roș-albaștrii au reușit să se impună, scor 27-26, asta după ce la pauză erau conduși cu 13-12 de către echipa Clubului Sportiv din localitate. A fost un succes nesperat având în vedere parcursul bihorenilor din ultima perioadă precum și a faptului că formația de la malul mării avea aceeași linie de clasament cu cea a ardelenilor. În același timp, Teutonii Ghimbav cedau pe propriul teren, scor 38-35, duelul cu CSM Reșița.

Bihorenii au 2-0 în meciurile direte din acest sezon

Dacă Oradea ocupă locul al 4-lea cu 10 puncte acumulate în cadrul playoff-ului de promovare având un bilanț de 3 victorii, un egal și trei înfrângeri, Teutonii Ghimbav dețin „lanterna roșie”, cu 4 puncte și cu un palmares de un succes, o remiză și nu mai puțin de 5 eșecuri. În acest sezon competițional, cele două formații s-au mai aflat față în față de două ori, de fiecare dată câștig de cauză având bihorenii. În primul meci, CSM Oradea s-a impus 29-28, în deplasare, în cadrul turului preliminar din Cupa României, și la fel a făcut-o și în etapa a doua a playoff-ului de promovare atunci când roș-albaștrii au câștigat cu 33-30. Ca formă sportivă, bihorenii se află într-un moment ceva mai bun decât brașovenii câtă vreme în ultimele 5 meciuri disputate au înregistrat o victorie, o remiză și trei înfrângeri față de cele 4 eșecuri și un rezultat de egalitate contabilizate de către echipa din Ghimbav.

De menționat că primele două clasate din acest playoff vor promova direct în Liga Națională în timp ce formațiile care vor termina competiția pe locurile 3-4 vor disputa jocuri de baraj cu echipe de Liga Națională.