Etapa a 13-a din Seria Vest a Diviziei A de volei feminin nu a fost una cu ghinion pentru echipa pregătită de Mariana Szabo Alexi care s-a impus lejer în deplasarea de la Timişoara. CSU Oradea a învins cu 3-0, pe seturi la 16, la 21 şi la 19, pe CSM din localitate după ce o făcuse la fel, în turul campionatului, pe propriul teren.

Bănăţencele, aflate la primul sezon într-un campionat de senioare, s-au adapatat destul de greu la rigorile competiţiei. După 13 etape disputate, formaţia pregătită de experimentatul antrenor Dani Jitaru, ocupă ultimul loc în clasament nefiind capabilă să obţină niciun succes. Lipsa de experienţă a voleibalistelor care alcătuiesc această echipă reprezintă unul dintre factorii care au determinat această contraperformanţă.

În sala Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii de Vest, orădencele au arătat încă din primul minut că sunt determinate să încheie cât mai rapid socotelile cu ultima clasată. Evoluând în formulă completă, oaspetele au dominat toate cele trei seturi reuşind să tranşeze meciul după 64 de minute. Doar în setul al doilea, pe fondul unei relaxări în tabăra vizitatoarelor, timişorencele au reuşit să se apropie la un moment dat la doar 2 puncte (19-21) dar finalul a aparţinut fetelor de la CSU care şi-au adjudecat setul cu 25-21. Setul al treilea a fost din nou controlat de CSU Oradea care s-a impus cu 25-19. O victorie scontată care face ca bihorencele să-şi consolideze poziţia a treia cu 28 de puncte adunate din 9 victorii şi 4 înfrângeri. Totodată acestea iau o opţiune serioasă în vederea calificării la turneul semifinal.

În etapa următoare, CSU Oradea va evolua sâmbătă, pe propriul teren, în sala de sport a Universităţii, cu CSM U Craiova, a 6-a clasată.

CSU Oradea: Fîcă Iuliana (căpitan), Radu – Fîcă Maria, Pașca Anca, Haidu Roxana, Adamcsik Daiana, Maxim Andreea, Rizea Antonia, Măran Andreea, Breban Alexandra, Pura Mădălina, Blaj Giulia. Antrenor: Szabo-Alexi Mariana.