CSM CSU Oradea debutează în această seară în ediţia 2018-2019 a Ligii Naţionale de baschet masculin. Primul adversar este BC Timişoara pe care întâlnesc de la ora 19.00 în Arena "Antonio Alexe".

Până să joace în campionatul intern, echipa orădeană a disputat două partide în turul I preliminar al Ligii Campionilor, cu finlandezii de la Karhu, şi Supercupa României, cu U BT Cluj. Bilanţul acestor jocuri a fost sub aşteptări, orădenii pierzând toate jocurile. Dincolo de forma adversarilor, la baza acestor eşecuri au stat şi problemele de lot, de ordin medical sau de prezenţă la echipa naţională, precum şi lipsa de omogenitate din acel moment.

O formulă mult schimbată are şi BC Timişoara, Octavian Popa Calotă și Milos Komatina fiind principalii jucători rămași din lotul bănățenilor din sezonul precedent. Dintre noii veniţi se detaşează Vladan Vukosavljevic, un jucător expereimentat de poziția 5, iar dintre români îi regăsim pe Cătălin Baciu și Dragoș Diculescu, veniţi de la Steaua.

Aşadar un meci interesant împotriva unui adversar imprevizibil, care a pus orădenilor probleme în precedentele dueluri directe.

Din acest sezon, Liga Naţională este structurată pe trei grupe valorice, majoritatea partidelor din prima etapă disputându-se la sfârşitul săptămânii trecute.

Grupa valorică A

Dinamo Ştiinţa Bucureşti - BC CSU Sibiu 92-96

U-BT Cluj-Napoca - BCM U FC Argeş Piteşti 80-76

Meciul dintre SCM U Craiova şi CSA Steaua Bucureşti a fost amânat pentru 12 decembrie.

Grupa valorică B

CSO Voluntari - ABC Athletic Constanţa 95-68

Meciul CSM Mediaş - Cuza Sport Brăila a fost amânat.

Grupa valorică C

CSM Sighetu Marmaţiei - Universitatea Cluj-Napoca 101-62

Rapid Bucureşti - CSM Focşani 69-78

CSM Târgu Mureş - Phoenix Galaţi 93-88

ACS Târgu Jiu -  CSM VSKC Miercurea Ciuc 74-51

Meciul Agronomia Bucureşti - CN Aurel Vlaicu Bucureşti are loc astăzi.