Stadion: Biharea

Spectatori: peste 250

Marcatori: Lazea 27, Bulcău 90+3 (11m) / Matei 54 (11m), 67

Cartonașe galbene: - / Sandu Balaj 39, de pe banca tehnică pentru proteste, Fofiu, Dumbrăveanu, Ștefan, Tat, Haica, G. Jurcă, Dr. Pele.

Biharea: Bogdan - Sime, Lazea, Hulbert, Lazăr, M. Sabău, A. Sabău, Bulcău,Pașca (64 V. Ienciu), A. Micula, Goț.

Antrenor: Dorin Boca.

CSO: Fofiu - Tat, B. Dumuța, Ștefan, Dumbrăveanu, L. Bogdan, Lazea (64 Pantea), Matei, Haica (90+1 Galea), G. Jurcă (79 Botan), Dr. Pele.

Antrenor: Sandu Balaj.

Arbitri: Cosmin Cormoș - la centru, Ciprian Fechetea și Adrian Ciuciu - asistenți.

Observator AJF: Octavian Birta.

 

Derby-ul din Depresiunea Beiușului dintre cele două vecine, dar mai ales rivale, s-a disputat într-o atmosferă propice „sportului rege” datorită unei afluențe de spectatori care a „impus” o ambiție aparte în tabăra ambelor formații, dacă mai era nevoie de așa ceva, cunoscut fiind faptul că de-a lungul anilor între cele două formații „securea războiului” a fost rareori... îngropată.

 

Nu a ieșit din „tipare” nici această confruntare care a creat mult suspans în tribune, dar mai ales mulți nervi (de neînțeles totuși) în teren, cât și în spațiul tehnic, centralul partidei fiind nevoit în dese rânduri să „tempereze” spiritele încinse. În tribună s-au regăsit Dorin Boca și Ioan „Ness” Porge, antrenorul și directorul sportiv al vășcăuanilor, care își ispășesc etapele de suspendare, în timp ce pe banca tehnică a ambelor formații fondul sonor a fost „poluat” de alți... „actori”. Această partidă a lăsat în urmă niște „amprente” curioase datorită unor gesturi și discuții care au făcut ca prieteniile legate în timp să pălească în fața unor afirmații acceptate doar dintr-o singură parte și nu așa cum era normal să fie consultată și partea așa zis vinovată de „deranjul imaginar”, totuși, produs de cel acuzat pe nedrept. Remiza a fost una greu „digerată” de ambele tabere, deoarece fiecare își dorea victoria în fața vecinului, însă nu a surâs nimănui pentru că legile fotbalului sunt de multe ori greu de „pătruns”. Prima repriză a fost luată cu asalt de vășcăuani care au și irosit o dublă ocazie prin O. Pașca și Lazea, în același minut 13, pentru ca Bulcău (25) să „prevesteacă” golul în urma unei ratări monumentale. O fază fixă a fost bine lucrată de gazde, iar apariția fulgerătoare a lui Lazea (27) în marginea careului mic a coincis cu deschiderea scorului (1-0). Matei (33) a răspuns cu o „torpilă” greu salvată de Bogdan de sub bară, iar la cealaltă poartă O. Pașca (42) a alunecat în momentul șutului, doar cu Fofiu în față, ratând majorarea scorului, însă încheietura barelor a fost aliata gazdelor în urma loviturii libere executate de Dr. Pele (44). Iureșul formidabil al șteienilor după pauză a dat randamentul scontat, iar Matei (54, 67) a reușit egalarea (1-1), din lovitură de pedeapsă și desprinderea (2-1), în urma unui gol demn de un generic TV. Bogdan a avut un reflex eficient la șutul lui Dr. Pele (74), pentru ca bara laterală să îl salveze pe Fofiu la mingea expediată de Lazea (79).

O fază interesantă s-a derulat în careul oaspeților când centralul partidei a arătat ferm „punctul cu var”, moment în care șteienii l-au băgat în „ședință” făcând în jurul lui un cerc foarte, foarte strâns. Pentru a calma spiritele, pentru a cere socoteală (de la distanța unde eram nu se putea auzi) pe teren a intrat antrenorul șteienilor, Sandu Balaj, însă decizia nu a putut fi schimbată. Chiar dacă Fofiu a intuit traiectoria balonului expediat de Bulcău (90+3) acesta s-a „strecurat” în plasă consfințind o remiză (2-2), „smulsă” de gazde pe un final incendiar.