Atleții antrenați de profesorul Cristian Dărăban au obținut rezultate foarte bune în 2018, acestea clasând Clubul Sportiv Școlar „Samuil Vulcan” Beiuș printre cele mai bune din țară.

 

Cristian Dărăban pregătește 14 sportivi legitimați, proveniți de la școlile din Beiuș și din zonă, acesta evidențiind colaborarea cu unitățile de învățământ din Nucet și Tărcaia și precizând că este mulțumit de rezultatele pe care aceștia le-au obținut în proba de triatlon a competițiilor dedicate copiilor 1 și 2 sau juniorilor 3. Interlocutorul nostru a enumerat, pe etape, rezultatele tinerilor triatloniști beiușeni: 8 locuri I, 8 locuri II și 5 locuri III, la cea județeană; 2 locuri I, 1 loc II și 4 locuri III, la etapa zonală; 2 locuri III (medalii de bronz), la faza națională. Cât privește evidențiații anului 2018, aceștia sunt: la fete, Bianca Goina – bronz la Naționale, atât în sală, cât și în aer și Szatmari Boglarka – locul IV la Campionatul Național de Atletism pentru Copii categoriile 1, 2 și 3 în aer liber, în timp ce Adrian Gherman s-a remarcat în competițiile dedicate băieților. Ca antrenor, Cristian Dărăban consideră că și-a îndeplinit obiectivele pentru 2018, dar trage un semnal de alarmă pentru viitorul atletismului beiușean, arătând că pista de alergare de la Stadionul Municipal „Francisc Matei”, singura din Beiuș, este improprie practicării sportului.

Pentru acest an, profesorul Cristian Dărăban își propune să îmbogățească vitrina de trofee a Clubului Sportiv Școlar „Samuil Vulcan” și să consolideze, totodată, poziția acestuia în clasamentul național. Atingerea acestor obiective înseamnă clasarea cât mai multor sportivi în primii șase pe țară, pentru a contribui la punctajul general al clubului, care, chiar dacă este unul mic, ocupă o poziție meritorie în clasamentul național. În încheiere, profesorul Cristian Dărăban și-a manifestat speranța că primele rezultate excelente vor veni chiar în martie, cu ocazia Campionatelor Naționale de Copii și Juniori 3.