Echipa de handbal feminin antrenată de Doina Ardelean a revenit, la începutul acestei luni, în sala de antrenamente pentru a pregăti a doua parte a campionatului. Cu un debut de sezon mai dificil din cauza incertitudinii financiare dar cu o a doua parte aproape perfectă, CSU Oradea a urcat până pe locul al 5-lea în ierarhia Seriei B a Diviziei A.

În lipsa unui buget precum cel avut la dispoziţie de către Minaur Baia Mare sau SCM Timişoara, echipa de handbal feminin orădeană abordează returul de campionat aproximativ în aceeaşi formulă. Doar două noutăţi sunt anunţate pentru ultima parte a acestui sezon. Este vorba despre două junioare venite de la Baia Mare care vor evolua pentru CSU având dublă legitimare. În acest context, cele două ridicând la 5 numărul junioarelor din echipa pregătită de Doina Ardelean, iese în evidenţă obiectivul pe termen lung, acela de întinerire a echipei. Totodată rezultatele vor trece în plan secund urmând ca dintre cele 5 tinere handbaliste, cel puţin două să fie păstrate în lotul CSU după terminarea junioratului.

După reunirea lotului, antrenoarea Doina Ardelean a programat chiar şi câte două antrenamente pe zi astfel încât, la ora duelului din 13 ianuarie cu Corona 2 Braşov, orădencele să se afle cât mai aproape de potenţialul lor obişnuit. Cu un buget limitat, echipa de handbal nu a efectuat un stagiu de pregătire centralizat, toate antrenamentele desfăşurându-se în sala de sport a universităţii. Returul de campionat se reia sâmbătă, orădencele urmând să primească vizita echipei Corona 2 Braşov, a treia clasată. Duelul, care se va desfăşura de la ora 11.00 în sala polivalentă a Universităţii din Oradea, va fi un bun prilej de revanşă în faţa unei echipe care a câştigat clar partida tur. Cu toate acestea meciul va fi foarte dificil, Corona, echipă fără drept depromovare, fiind una dintre cele mai puternice formaţii din serie.