Cea de-a 23-a ediție a Cupei de Iarnă „Dumitru Ile” la mini-fotbal a avut loc zilele trecute, la sala de sport a Colegiului Național „Samuil Vulcan” din Beiuș. La competiția de sâmbătă au participat cinci echipe, compuse din elevi ai școlilor gimnaziale din Buntești, Căbești, Roșia și Tărcaia, acestora alăturându-li-se gazdele de la Clubul Sportiv Școlar „Samuil Vulcan” Beiuș.

Organizatorii ediției din acest an a Cupei de Iarnă „Dumitru Ile” au fost Clubul Sportiv „Bihorul” Beiuş, Primăria Municipiului Beiuș și Ocolul Silvic „Codrii Beiușului”, în parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal Bihor. La competiție au asistat, de altfel, câțiva dintre conducătorii fotbalului bihorean: Radu Bitea, președintele Asociației Județene de Fotbal Bihor, Petru Boros – secretar general și Gheorghe Rusu – directorul de competiții în cadrul aceleiași asociații, precum și Alin Popa, directorul CS „Bihorul” Beiuș. 

În urma unor partide viu disputate, de câte 20 de minute, în faza finală s-au calificat formațiile din Buntești, Roșia, Beiuș și Căbești. În jocul pentru locurile 3-4, Clubul Sportiv Școlar „Samuil Vulcan” Beiuș a învins, scor 2-0, echipa din Căbești, în timp ce, în finală, formația Școlii Gimnaziale Buntești s-a impus cu 2-1 în fața celor de la Roșia, cucerind trofeul celei de-a 23-a ediții a Cupei de Iarnă „Dumitru Ile”.

Organizatorii ediției din acest an a Cupei de Iarnă „Dumitru Ile” au acordat și câteva premii speciale; titlul de cel mai bun jucător i-a revenit lui Ioan-Gabriel Albuț, din Buntești, iar Ionuț Topai, din Roșia, a fost desemnat drept cel mai valoros portar al întrecerii. În plus, echipei Școlii Gimnaziale Tărcaia i-a fost acordată o diplomă de participare, în timp ce trofeul „Fairplay” a fost acordat celor din Căbești.

Concluziile acestei ediții a Cupei de Iarnă „Dumitru Ile” au fost prezentate chiar de președintele AJF Bihor, Radu Bitea, care a precizat că întrecerea de la Beiuș a făcut o bună propagandă fotbalului juvenil.

Dumitru Ile s-a născut la 18 martie 1959, în localitatea Finiș. A jucat fotbal la CETATEA Finiș, CF BIHORUL Beiuş, OŢELUL Ștei, FC BIHOR Oradea (în Divizia A), GLORIA Reșița și UNIREA Alba Iulia. A evoluat în 139 de partide pe prima scenă a fotbalului românesc, marcând 29 de goluri. S-a retras din activitate în 1989. A antrenat, timp de mai mulți ani, echipele de juniori ale Beiușului, câștigând, în perioada 1998-2002, de patru ori campionatul județean de fotbal.