Veste excelentă pentru iubitorii handbalului din Bihor. Pe 9 iunie aceştia vor avea ocazia să vadă la Oradea atât naţionala feminină, cât şi cea masculină a României, ambele angrenate în meciuri oficiale!

Cele două reprezentative vor evolua în cuplaj, băieţii urmând să întâlnească Belarus, o echipă solidă şi o prezenţă constantă la turneele finale majore, în preliminariile Campionatului European 2018, iar fetele vor juca împotriva Austriei în prima manşă din barajul pentru Campionatul Mondial de la sfârşitul acestui an.

La sfârşitul săptămânii trecute, Pavel Mercea, preşedintele AJH Bihor, anunţa că a primit acordul verbal al preşedintelui FRH, Alexandru Dedu, pentru organizarea jocului echipei feminine a României. Surpriza mare a venit ieri, când şeful handbalului bihorean a primit, pe lângă confirmarea oficială legată de meciul fetelor, şi comunicarea legată de jocul băieţilor. Ambele selecţionate "tricolore" sunt pregătite de antrenori spanioli, Martin Ambros, la feminin, şi Xavier Pascual, la masculin. "Suntem onoraţi şi mulţumiţi că Federaţia a avut încredere în noi şi ne-a propus organizarea în cuplaj a acestor meciuri importante ale României. E foame de handbal la acest nivel şi sunt convins că orădenii şi nu numai vor umple Arena Antonio Alexe şi vor purta echipele noastre spre victorie. Noi le vom asigura toate condiţiile şi vom face încă o dată dovada capacităţii organizatorice", a declarat Pavel Mercea. Ultimul meci oficial al unei naţionale de seniori a României a avut loc în urmă cu patru ani, când selecţionata feminină a jucat tot în play-off cu Slovacia. 

După jocul de la Oradea, "tricolorele" se vor deplasa apoi în Austria, unde, pe 13 iunie, vor susţine meciul retur. Medaliată cu bronz la CM 2015, România a ocupat locul 5 la ultima ediţie a Campionatului European 2016.

În ceea ce priveşte naţionala masculină, aceasta a început foarte bine grupa a 2-a din preliminariile CE 2018 din Croaţia, cu două succese (26-23) în Belarus şi (28-23) cu Polonia. Din grupă mai face parte şi Serbia, pe care tricolorii o vor întâlni pe 3 mai acasă şi 6 mai, în deplasare.