Campionatul Seriei B a Diviziei A la handbal feminin se reia mâine odată cu disputarea etapei a 10-a. Handbalistele pregătite de Doina Ardelean are o deplasare aparent accesibilă la a 7-a clasată Dacia Mioveni. Jocul se va disputa mâine, cu începre de la ora 9.00.

 

Dacă alte ediţii de campionat aveau două părţi distincte, turul desfăşurat toamna şi returul primăvara, de data aceasta, Federaţia Română de Handbal a stabilit ca nu mai puţin de 17 etape din cele 26 ale eşalonului al doilea să se dispute în sezonul aşa-zis de „primăvară”. În aceste condiţii după un cantonament susţinut în Băile Felix la sfârşitul lunii decembrie şi un joc amical câştigat 38-32 în faţa colegei de serie Crişul Chişineu-Criş, CSU CSM Oradea reia campionatul mâine, de la ora 9.00, la Piteşti, acolo unde se va duela cu Dacia Mioveni. Gazdele meciului din etapa a 10-a alcătuiesc o formaţie imprevizibilă care s-a impus în două dintre cele trei partide accesibile susţinute pe teren propriu. Argeşencele au un bilanţ de 2 succese şi 5 înfrângeri şi un golaveraj sensibil mai slab decât al bihorencelor (192-236). În ceea ce priveşte echipa orădeană (locul al 10-lea cu o victorie şi 5 eşecuri, golaveraj 167-189), aceasta are de efectuat o deplasare lungă în condiţii de vreme severă, ceea ce ar putea afecta tonusul jucătoarelor la ora meciului. Mai mult, ora la care se va disputa partida este total neobişnuită pentru fetele de la CSM CSU, care îşi efectuează antrenamentele şi au disputat majoritatea jocurilor după-amiaza. Cu toate acestea, orădencele încearcă să debuteze în noul an cu o victorie care pare a fi foarte importantă pentru moral. „Deşi timpul pentru pregătiri a fost extrem de scurt şi am disputat doar un amical, sper ca fetele să se mobilizeze exemplar şi să dea totul pentru a ne impune în acest duel. Avem valoarea necesară pentru a câştiga la Mioveni”, este de părere Doina Ardelean, antrenoarea CSU CSM Oradea.

Lotul de jucătoare nu este foarte bine dimensionat în condiţiile în care s-a renunţat la colaborarea cu Ioana Almăşan şi Loredana Pătruţiu, iar locul acestora nu a fost suplinit. Mai mult, una dintre handabalistele importante ale echipei, extrema Georgiana Codrea, este incertă pentru această partidă.

Celelalte partide ale etapei a 10-a sunt: Naţional Braşov - CSM Slatina, Sepsi Sfântu Gheorghe - Minaur Baia Mare şi Mureşul Târgu Mureş - Extrem Baia Mare. CSU de Vest Timişoara, Crişul Chişineu-Criş şi CSU Reşiţa stau.