Prezenţă permanentă în fotbalul judeţean în ultimul deceniu, Gloria Căbeşti a reluat pregătirile cu un nou antrenor. Gruparea de pe Valea Roşiei l-a instalat pe tânărul Ionuţ Vasile Cergheş (34 ani) în locul lui Sorin Olteanu, antrenor-jucător în ultimul an, de care s-a despărţit în condiţii amiabile.

Absolvent al Liceului cu Program Sportiv Bihorul Oradea şi a Facultăţii de Ştiinţe Economice din Oradea, Ionuţ Cergheş a fost practicant al fotbalului, dar o accidentare i-a marcat dezvoltarea carierei sportive.

A mai jucat la Viitorul Josani un campionat, iar acum a acceptat să devină antrenorul Gloriei Căbeşti, dragostea pentru fotbal şi prietenia ce-l leagă de primarul Silviu Toda fiind esenţiale în luarea acestei decizii. Desigur, un alt aspect ce a cântărit enorm a fost discuţia cu familia, care l- a sprijinit în tot ce a întreprins, iar faptul că meciurile au loc în weekend reprezintă şi relaxarea binemeritată, după o săptămână încărcată, Ionuţ fiind directorul unei bănci. În 2007, împreună cu tatăl său Ioan, punea bazele primului sintetic din Depresiunea Beiuşului, iar trei ani mai târziu a reuşit să asigure iubitorilor de fotbal din zonă şi pe cel de-al doilea. Acesta va pune la dispoziţie jucătorilor Gloriei toate condiţiile din dotarea bazei, iar printre priorităţile sale ca antrenor sunt unitatea de grup, respectul pentru adversari şi instaurarea fair-play-ului în "Groapa cu lei". "Această propunere reprezintă o provocare, iar obiectivul primordial este ca prin jocul prestat să readucem lumea la teren. Silviu Toda iubeşte şi e aproape de fenomenul fotbalistic, fapt care a contat mult în decizia de a mă implica în pregătirea Gloriei Căbeşti", a declarat Ionuţ Cergheş, care la sfârşitul săptămânii trecute a avut prima întâlnire cu jucătorii chiar la baza sportivă de la Delani.

Primul joc de verificare este programat duminică 19 februarie, de la ora 13.00, la Căbeşti, cu Unirea Bratca, iar o săptămână mai târziu Gloria îşi va măsura potenţialul cu Biharea Vaşcău. După 11 etape derulate din Liga a V-a, formaţia căbeşteană se află pe locul 10 în seria a II-a, după trei victorii, două egaluri şi şase înfrângeri, marcând 31 de goluri şi primind tot atâtea.