Chiar dacă în sport totul e posibil, șansele ca CSM CSU Oradea să fie învinsă de Dinamo sunt infime. Partida, care contează pentru etapa a 10-a din Grupa A a Ligii Naționale de baschet masculin, se va desfășura astăzi, cu începere de la ora 17.00 (Digi Sport), în Capitală.

În sport totul e posibil și de obicei nu este indicat să te antepronunți. Mai mult, Dinamo „l-a înregimentat pe americanul Willie Kemp, jucător capabil să ajute la creație și să limiteze numărul de posesii pierdute, problemă pe care antrenorul Tudor Costescu a identificat-o și la confruntarea directă din tur (câștigată de orădeni cu scorul de 85-69)”, spune site-ul oficial al CSM Oradea, astfel că datele problemei vor fi ușor modificate. Cu toate acestea, când ești echipa campioană care are și în acest an obiective importante în competițiile interne, nu îți permiți să faci pași greșiți în fața unor formații, precum Dinamo care a pierdut până în prezent toate cele 9 jocuri disputate.

Orădenii vin după trei victorii consecutive în care au marcat cel puțin 92 de puncte pe meci semn că ofensiva funcționează la cote optime. Nu același lucru se poate spune despre jocul defensiv care a fost lipsit de energie și intensitate, situație care l-a nemulțumit profund pe antrenorul Cristian Achim a cărui filosofie despre baschet spune că apărarea cucerește trofee. Echipa din Capitală mizează la capitolul jucători autohtoni doar pe tineri lipsiți de experiență, dar cu potențial, pe trei americani și un croat. Oaspeții au deplasat la București un lot de 12 jucători printre care nu se regăsesc Bogdan Nicolescu, Bogdan Țîbîrnă și Darius Meluț. Șapte dintre cei 12 jucători sunt străini, astfel că Achim va decide până la ora meciului care dintre aceștia va sta în tribună.

În clasament, Dinamo București ocupă ultima poziție, locul al 8-lea, cu niciun punct acumulat după nouă etape disputate. Orădenii se poziționează pe locul al 4-lea cu 15 puncte adunate din 6 victorii și trei înfrângeri. Așadar, toate datele statistice spun că Oradea nu ar trebui să aibă probleme în a-și adjudeca cel de-al 7-lea succes stagional în partida de astăzi.

Celelalte meciuri ale rundei a 10-a din Grupa A sunt: Steaua București - U BT Cluj (mâine, ora 16.15, Digi Sport), CSU Sibiu - SCM U Craiova și SCM Timișoara - BCM U Pitești (luni, ora 18, Digi Sport).