Stadion: Jiul din Petroşani

Gazon: bun

Spectatori: aproximativ 400

Marcatori: C. Neagu 27, V. Rusu 30, 90+1, 90+2

 

Energeticianul: H. Moldovan - R. Petre, D. Lung, Ninu, D. Drugă - Vl. Tudorache, C. Cristea - C. Neagu, Cioiu, V. Nicoară - Vl. Rusu.

Rezerve neutilizate: Bg. Miron - M. Ioniţă, Andr. Dragu, G. Enache, Stoenac, Al. Neacşa, C. Ionică.

Antrenor: Cristian Dulca.

 

Luceafărul: Moga - Torişte, Cr. Oros, V. Opriş, Băican - D. Lukacs, V. Prejmerean - V. Pop, Codoban (66 Al. Dulca), Gunie (37 Mitrică) - Paraschiv (61 Luduşan).

Rezerve neutilizate: Goia - Chiorean, I. Ban, Preoteasa.

Antrenor: Cristian Lupuţ

 

Arbitri: Mircea Ardelean - la centru; Casian Băla (ambii din Arad), Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa) - asistenţi.

Observatori FRF: Zaharia Ciev şi Romeo Malac (ambii din Timişoara).

 

Început slab de campionat pentru Luceafărul Oradea, care a fost surclasată în deplasare de nou promovata Energeticianul Petroşani, fosta ACS Şirineasa. Era greu, totuşi, de închipuit alt dezonodământ în duelul dintre echipele controlate de Nicolae Sarcină în condiţiile în care gruparea care-şi dispută meciurile la Petroşani vizează promovarea în Liga I.

Pentru îndeplinirea obiectivului, Energeticianul l-a transferat în pauza competiţională inclusiv pe golgeterul Luceafărului şi a ligii secunde din sezonul trecut, Vlad Rusu, în timp ce Luceafărului i-a rămas misiunea de a roda jucători tineri şi de a evita retrogradarea. Şi Vlad Rusu nu şi-a iertat fosta echipă, împotriva căreia a marcat de trei ori!

Doar în prima parte a jocului, Luceafărul a lăsat impresia că ar putea strica socotelile gazdelor. V. Pop (13) a şutat puţin pe lângă poartă din marginea careului mare, iar peste opt  minute mai târziu Drugă a fost aproape de autogol, dar mingea a întâlnit bara!

În schimb, gazdele au fost mai eficiente şi pragmatice, C. Neagu (27) finalizând din 10 metri pe colţul scurt prima fază mai importantă (1-0). Apoi a fost rândul lui Vlad Rusu (30) să apară la finalizare, atacantul înscrind din apropiere după o combinaţie cu V. Nicoară (2-0).

Diferenţa de două goluri s-a păstrat până în minutele de prelungiri, când acelaşi Vlad Rusu a majorat avantajul. În minutul 90+1 a plasat mingea pe lângă portar (3-0), iar în 90+2 a tras puternic, Moga a respins în faţă, dar atacantul a urmărit mingea şi a trimis-o în plasă (4-0).

Succes categoric al petroşenenilor chiar şi pe fondul unei lipse de omogenitate. "Mă bucur că am câştigat acest joc. A fost primul meci, toate meciurile de început de campionat sunt foarte dificile. Nu suntem încă puşi la punct cu pregătirea fizică. Avem de lucrat la omogenitate, avem jucători noi la echipă. Remarc toată echipa, trebuie să tragem de noi pentru a ajunge la capacitatea maximă. Nici la 60 la sută din capacitate nu suntem cu pregătirea. Cu siguranţă vor mai veni şi alţi jucători”, a declarat Cristian Dulca, antrenorul Energeticianului.

În schimb, Cristian Lupuţ consideră diferenţa de scor exagerată. "Felicit echipa gazdă pentru rezultat, dar acesta nu a fost în concordanţă cu realitatea de pe teren. Nu acesta trebuia să fie rezultatul. Dacă înscriam din ocaziile avute la început de meci altfel ar fi fost soarta partidei. Consider că nu acesta trebuia să fie scorul de pe teren. Am a avut multe ocazii, dar asta e fotbalul. Suntem o echipă tânără, care a  uferit schimbări şi avem multe de pus la punct", a comentat antrenorul principal al Luceafărului.

Luceafărul are ocazia reabilitării sâmbătă, de la ora 11.00, pe teren propriu, cu Ripensia Timişoara.