Calendarul competiţional al Federaţiei Române de Tir Sportiv a fost deschis de concursuri organizate la Oradea. Zilele trecute, la Sala Polivalentă a Universităţii s-a desfăşurat etapa I a Campionatului Naţional, proba de aer comprimat, şi Memorialul „Ioan Stănescu”.

La competiţii au fost prezenţi trăgători de la opt cluburi din ţară: ASA Steaua, CSS Triumf, CS Dinamo, toate din Bucureşti, CSM Arad, CSM Braşov, CTS Tunari, CSU Cluj şi CSU Oradea. De la etapă nu au lipsit campionul olimpic Alin Moldoveanu (Dinamo), dar și recordmanul mondial, Sidi Peter, legitimat la Steaua București.

„Cu acest prilej s-au realizat trei recorduri naţionale: la probele de puşcă seniori, pistol senioare şi pistol juniori, fapt ce demonstrează că sportivii de la diferitele cluburi din ţară s-au simţit bine în Oradea. Lotul CSU Oradea a participat la aceste competiţii, atât la probele de puşcă, cât şi la cele de pistol, toate categoriile de vârstă, ocazie cu care o parte dintre sportivii orădeni au realizat recorduri personale”, a declarat antrenorul Vasile Leţ. „Evoluţii meritorii la aceste competiţii au avut Stoie Cristina, Pop Andreea, Bucsias Levente,Toader Annalisa, Mangra Vivianne, Lezeu Alexia şi, nu în ultimul rând, mezinul clubului gazdă, Maghiar Tudor, care şi-a făcut debutul într-un concurs", a completat antrenoarea Adriana Floruţa.

Întrecerile au constituit un prilej de pregătire pentru etapa finală a Campionatului Naţional de aer comprimat pentru juniori şi seniori,  care urmează să aibă loc perioada 31 ianuarie - 7 februarie la Bucureşti.