Acțiunea „Fă sport indiferent de vârstă”... dar și de kilograme, a mai „întors” o filă din bogata activitate pe teren redus într-o zonă deosebit de pitorească, dar mai ales în mijlocul unor adevărați prieteni cum se dovedesc a fi cei din comuna Căbești.

O mică parte dintre „presari” a reuşit să răspundă, ca de obicei, de altfel, invitației făcute de „neastâmpăratul” căbeștean Ionel Goina, care, împreună cu primarul comunei Căbești, Silviu Toda, susținuți la cote maxime de Ionuț Cergheș, antrenorul echipei locale, au organizat o adevărată sărbătoare cu ocazia împlinirii a zece ani de la înființarea echipei Gloria Căbești. Așadar, încă o dată echipa Presei a avut dificultăți în a „închega” un lot cât de cât competitiv, însă a primit un ajutor mai mult decât substanțial din zona Căbești-Delani (Ionel Goina, Ionuț Cergheș, Ady Simea), dar din nou nu a putut conta în teren pe colegul de breaslă Sorin Ilisie, întotdeauna prezent, dar mereu incomplet refăcut după o accidentare.

Meciul presarilor cu o selecționată locală s-a disputat după regalul de pe dreptunghiul verde unde s-au „duelat” două echipe locale sub denumirea de Gloria 2007-Gloria 2017, care prin acest meci au dorit să sărbătoarească zece ani de la primul meci jucat într-o competiție oficială în comuna Căbești. Pe un timp deosebit de plăcut pentru fotbal, după căldura din timpul săptămânii, presarii au profitat din plin de oboseala garniturii adverse care s-a resimţit după efortul din meciul susținut pe terenul mare, dar a avut în portarul Ady Simea un adevărat „înger păzitor” prin paradele deosebit de eficiente, dar și de mobilizarea lui Ionuț Cergheș, antrenorul căbeștenilor, care a „predat” o lecție propriilor jucători prin dăruirea de care a dat dovadă în echipa Presei. Startul de meci a aparținut oaspeților care după doar câteva minute s-au desprins „scurt” pe tabela de marcaj prin cele două reușite a lui „Totino”, căbeștenii reușind reducerea scorului prin M. Iștoc, dar Horia Buz a mărit din nou diferența. Căbeștenii au revenit în forță prin reușitele primarului Silviu Toda și I. Țiboc care au restabilit egalitatea, însă Ionel Goina și Ionuț Cergheș nu au fost „de acord”, stabilind scorul la pauză (5-3), în ultimele minute ale primei reprize. Gabriel Matica a fost de neoprit la prima fază din mitanul secund, mărind diferența la 6-3, însă Doru Lezeu a „răspuns” cu golul meciului printr-o „torpilă” care a poposit în vinclu. Horia Buz, o „extremă” mereu în mișcare, a scuturat plasa în urma unei acțiuni solitare ducând scorul la 7-4.  Căbeștenii au răbufnit pur și simplu făcând mare risipă de energie care s-a dovedit a fi utilă, iar după câteva minute de „foc” egalitatea a fost restabilită prin reușitele lui Liviu Ștefănică, Ionel Fărcanea și a omniprezentului Silviu Toda. Atât jucătorii, cât și cei câțiva spectatori prezenți erau pe punctul de a „saluta” remiza consemnată, când în „relief” a ieșit (într-un moment total nepotrivit, totuși) golgheterul all-time al presarilor, Ionel „Totino” Popa, care, cu o execuție de veritabil atacant a trimis un „trasor”, care a scuturat plasa porții adverse, consfințind victoria la limită (8-7), a învitaților zilei. O victorie practic fără „repercusiuni” în clasamentul neoficial al acestor minunate întâlniri de-a lungul anilor, care a avut doar darul ca discuțiile purtate într-o ambianță plină de verdeață să fie cât mai savuroase, iar gazda, Ghiță Toma, să fie una deosebit de ospitalieră.

Selecționata Căbești: Ionel Fiț - Ionuț Țiboc (1 gol), Liviu Ștefănică (1), Doru Lezeu (1), Alin Herman (1), Mihai Iștoc, Ionel Fărcanea (1), Silviu Toda (2).

Antrenor: Silviu Toda.

Presa bihoreană: Ady Simea - Ionel Goina (1), Gabriel Matica (1), Horia Buz (2), Ionuț Cergheș (1), Ionel „Totino” Popa (3).

Antrenor: Gheorghe Rusu.