În cadrul popularei competiții „Fă sport indiferent de vârstă...și de kilograme”, Caravana Presei Sportive Bihor a poposit la poalele Munților Apuseni, mai precis în localitatea Șuștiu, comuna Lunca, la invitația primarului ales pe 9 iunie, Dorin Traian Boca, „omul faptelor bune”, cum este cunoscut în județul nostru.

Dorin Boca este un nume foarte cunoscut în județul Bihor, și nu numai, deoarece a fost implicat în nenumărate acțiuni derulate de-a lungul anilor în toate domeniile de activitate. Pe lângă activitatea de zi cu zi, Dorin Boca s-a remarcat în tot felul de acțiuni caritabile fiind de un real ajutor multor familii nevoiașe, găsind întotdeauna soluții pentru a mai atenua din necazurile de care acestea, din păcate, au avut parte, el fiind pentru o perioadă de timp și consilier județean, unul deosebit de activ. Marea lui pasiune a fost fotbalul, iar după ce a pus „ghetele în cui”, temporar, a devenit antrenor cu bune rezultate, realizând trei promovări în patru ani, un adevărat record județean. Fiind un pătimaș al balonului rotund, Dorin Boca a fost, și este, un jucător activ în echipa Presei Bihorene, dar și un organizator al multor etape din cadrul popularei competiții Fă sport indiferent de vârstă...și de kilograme”, iar la finalul săptămânii trecute a organizat un triunghiular fotbalistic la Șuștiu, unde au jucat o echipă din Șuștiu, una din Seghiște, precum și echipa Presei Bihorene.

 

Triunghiular...egal!

Terenul sintetic din Șuștiu, dotat cu instalație de nocturnă, a „simțit”, din nou, „febra” meciurilor...oficiale, deoarece localnicul Dorin Traian Boca, în curând primarul comunei Lunca, a organizat un triunghiular fotbalistic, unul care a capacitat interesul multor locuitori din zonă care au dorit să fie spectatori la acest adevărat eveniment derulat sub Apuseni. În primul meci s-au „duelat” echipele din satele Seghiște și Șuștiu, și chiar dacă rivalitatea dintre ele este una cunoscută meciul s-a jucat într-o sportivitate exemplară, iar rezultatul final, 5-5, a mulțumit ambele tabere. După acest meci din „deschidere” a urmat meciul „vedetă” care a opus Presa Bihoreană cu Selecționata Lunca, sau „prietenii lui Boca” – dar, de fapt, toți locuitorii comunei sunt prietenii lui Boca, însă nu puteau juca toți în acest meci, însă Dorin îi va invita la câteva turnee pe care, cu siguranță, le va organiza în comună după ce se va instala în „fotoliul” de primar – în care lotul localnicilor a fost unul deosebit de numeros, dar, spre cinstea lor, și „presarii” au fost destul de...„stufoși”. Fiind pus într-o situație delicată, Dorin Boca a ales să joace în ambele echipe, iar, spre lauda lui, s-a descurcat foarte bine în ambele tabere, evitând poarta adversă, dar reușind câteva „artificii” foarte reușite. În echipa gazdelor s-au regăsit câțiva foști valoroși fotbaliști, cum ar fi Valentin Mangra, Aurel Petriș, Alin Blaga, Florin Nica, Septimiu Bărăian, ca să enumeră doar câțiva, care au arătat multă poftă de joc, sub privirile admirative a galonatului șteian Cristi Luca, un fost fotbalist care a jucat în Divizia A, actuala Superligă, cu foarte bune reuzultate. De fapt Selecționata Lunca a mai „cuprins” și câțiva fotbaliști activi care au arătat bune calități. Dincolo, în garnitura „presarilor” omul-maraton a fost același vitezoman Horia Buz, în timp ce „îngeri păzitori” au fost Sandu Guiaș, care a „urcat” și în atac, împreună cu secretarul AJF Bihor, Peti Boroș. Lotul „presarilor” a primit un ajutor consistent din partea primarului din Roșia, Remus Moțiu, un adevărat dispecer, dar și din partea președintelui AJF Bihor, Radu Bitea, care s-a dovedit a fi un „bun sfătuitor”, ca și Sorin Ilisie, „ochiul vigilent” la evoluția celor din teren. Aceiași omniprezenți Ionel Goina, Florin Ușvat, Raul Lasc și Alex Lasc au ridicat valoarea oaspeților printr-o dăruire, ca de obicei, extraordinară, jucând într-un ritm prin care au ieșit, clar, în evidență. Dacă Teo Biriș a fost golgheterul zilei, cu trei reușite, Ionel „Totino” Popa a reușit o „dublă”, dar a și trimis mingea de trei ori în bară, la aceiași fază, după care a părăsit terenul, acuzând o mică întindere. În ciuda multor faze de poartă, dar și a ambițiilor, rezultatul final a fost 7-7, și astfel triunghiularul de la Șuștiu va fi „repetat”, la o dată ce se va stabili de comun acord, pentru a fi declarată, până la urmă, echipa câștigătoare.

 

Concluzii la Păstrăvăria Briheni

Pentru a nu lăsa loc de interpretări asupra fazelor litigioase din acest triunghiular, primarul Dorin Traian Boca a organizat o „conferință de presă” într-o locație de vis, Păstrăvăria Briheni, unde familia Marius și Simona Jidoi, împreună cu fiii George și Ștefan, s-a dovedit a fi deosebit de ospitalieră. De fapt, nu cu mult timp în urmă această minunată famile o organizat, în premieră, „Festivalul Păstrăvului”, care s-a dovedit a fi o reușită deplină. Aerul montan a fost un „liant” excelent între jucători, dar mai ales și între numeroșii invitați care au socializat la o masă comună, unde s-au legat multe prietenii, care, cu siguranță, vor dăinui în timp. Dacă tot am amintit de „Festivalul Păstrăvului”, trebuie specificat aspectul că după ce va fi instalat oficial în funcția de primar, Dorin Traian Boca dorește să de-a o strălucire aparte unui eveniment anual derulat la Briheni, „Festivalul Plăcintelor”, prin aceasta ducând mai departe tradiția.

Selecționata Lunca: Septimiu Bărăian, Gligor Filip, Florin „Rampa” Nica (1 gol), Vali Mangra, Robert Dan (1), Eugen Tătar, Raul Rotar, Paul Ștefan, Robert Pădurean (1), Dorin Boca, Laurențiu Tule, Aurel Petriș (1), Raul Bondar, Valentin Tule (1), Gabriel Haica, Mircea Malița, Robert Mihuța, Alin Blaga (1), Traian Niculescu, Teodor Gavrilaș, Marius „Lăcătuș”Fofiu (1).

Presa Bihoreană: Sandu Guiaș, Peti Boroș, Raul Lasc, Ionel Goina (1), Florin Ușvat (1), Alex Lasc, Remus Moțiu, Horia Buz, Sorin Ilisie, Teo Biriș (3), Dorin Boca, Radu Bitea, Ionel „Totino” Popa (2).

Cronicar