Cu toate că FC Bihor nu a arătat așa cum își doresc suporterii până la acest moment, conducerea tehnică împreună cu cea adminstrativă precum și echipa sunt toți optimiști în ceea ce privește viitorul. La modul cel mai concret și nu mai departe de meciul de astăzi, Stelian Farcău, directorul sportiv al echipei, crede că roș-albaștrii pot scoate un rezultat pozitiv în meciul cu FC Argeș, echipă ce are ca obiectiv promovarea în prima divizie. Jocul, contând pentru etapa a 3-a din Liga a II-a, se va disputa astăzi, de la ora 17.00 (Digi Sport 1 și Prima Sport 1), pe Stadionul Iuliu Bodola.

În cadrul unei conferințe de presă în care nu s-a vorbit doar despre partida de astăzi dintre FC Bihor și FC Argeș, un joc de tradiție în alte vremuri, excelentul comunicator care este Stelian Farcău, directorul sportiv al echipei, a explicat care sunt pilonii pe care se bazează întregul proiect al FC Bihor. „De 4 ani conduc centrul de copii și juniori și cred cu tărie că acest proiect al FC Bihor va avea succes. Echipa are o perspectivă clară, aceea de a reveni în prima divizie până la momentul finalizării noului stadion municipal. Partida cu FC Argeș este una foarte importantă dar nu decisivă. Impactul cu Liga a II-a a fost destul de sever pentru anumiți jucători dar avem convingerea că ne aflăm pe drumul cel bun”, a spus în deschidere Stealin Farcău.

 

„Dacă nu mergem pe acest drum, vom fi falimentari”

În continuare conducătorul a vorbit despre ceea ce înseamnă a construi o comunitate în jurul acestei echipe. „Ne dorim în primul rând să schimbăm perspectiva. Obiectivul primordial este rămânerea în Liga a II-a și consolidarea din punct de vedere finaciar. În al doilea rând dar extrem de important este construirea unei comunități în jurul acestei echipe. Toate cluburile de tradiție care au rezistat de-a lungul timpului, așa cum sunt Rapid, Dinamo sau UTA, au reușit să facă asta datorită comunității construite în jurul lor. Toți jucătorii din cadrul Academiei FC Bihor împreună cu părinții lor, jucătorii echipei de seniori, abonații, suporterii, absolut toți fac parte din această comunitate pe care ne-o dorim a fi cât mai mare. Conceptul de scut comunitar este extrem de întâlnit la echipele importante din Europa. Tocmai din acest motiv ne dorim și noi să construim așa ceva, iar cazul umanitar al lui Rareș Alexandru, în care ne dorim să ajutăm cu 15% din încasările de la meciul cu FC Argeș, este o dovadă în acest sens. Rareș este membru al comunității FC Bihor, fratele său fiind junior în cadrul academiei noastre. Așadar când cineva are o problemă toată comunitatea vine să ajute. Dacă nu mergem pe acest drum, mai devreme sau mai târziu vom fi falimentari”, a spus Stelian Farcău despre strategia conducerii.

 

„Vom începe să construim tradiție în performanță”

Au urmat explicații cu privire la investițiile și bugetul concret pe care FC Bihor se poate baza la acest moment. „Țin să subliniez faptul că nu am achitat absolut niciun ban pe jucătorii transferați în această vară. La această oră, bugetul concret pe care ne putem baza, și acesta urmând a fi livrat în etape, este de 842.000 euro, bani proveniți din finațarea autorităților locale. Diferența de un milion de euro încă nu o avem dar ne dorim să îi strângem din finanțări private. Tot în sensul consolidării bugetului vom crea un fan shop care pentru alte formații reprezintă o sursă importantă de venit. Vom începe să construim tradiție în performanță”, a mai spus directorul sportiv al FC Bihor.

 

„Cel puțin 7 etape sunt necesare pentru adaptare”

Stelian Farcău a încercat să explice de ce este absolut necesară răbdarea cu această echipă timp de cel puțin 7 etape. „Să avem aștepări de la o echipă aflată în construcție să producă rezultate în 4-5 etape mi se pare incorect. Nucleul de 15-16 jucători provine de la echipa care a evoluat în Liga 3. Am transferat mulți jucători tineri fără costuri, dar de perspectivă. Toate aceste implanturi făcute necesită timp pentru a fi integrate în comunitate. Lotul de jucători este unul bun, iar în jurul echipei avem nevoie de o comnitate care să ne susțină. Sunt absolut convins că echipa va începe să aibă rezultate dar cel puțin 7 etape sunt necesare pentru perioada de adaptare în care băieții să prindă încredere unii în alții precum și în ceea ce le cere staff-ul tehnic. Încă nu suntem în criză și sunt de părere că pornim cu șanse egale cu FC Argeș dacă ne luăm după nivelul de ambiție. Un stil de joc se contruiește în timp dar vă asigur că fiecărei echipe care va veni la Oradea îi va fi greu cu noi ”, a mai afirmat Farcău.

 

Este liniștit în privința salvării de la retrogradare

Tehnicanul argentinian Gustavo Aragolaza a reușit să ia pulsul campionatului și este de părere că nicio echipă nu este net superioară celorlalte. „Meciul cu FC Argeș este unul foarte important pentru noi câtă vreme jucăm cu o echipă care trage la promovare. Liga 2 este un campionat competitiv fără vreo echipă care să se detașeze din punct de vedere valoric. Din acest motiv putem liniștit să ne gândim la salvarea de la retrogradare. Referitor la eșecul cu echipa din Câmpulung Muscel totul a fost legat de o problemă de mental în care timp de 10 minute ne-am aflat într-un blocaj și am încasat două goluri greu de înțeles.Cu toate acestea sunt mulțumit de modul în care băieții se pregătesc la antrenamente iar pentru acest meci toți jucătorii sunt valizi”, a declarat directorul tehnic al FC Bihor.

 

„Avem un vestiar cuminte”

Albert Stahl, poate cel mai important jucător al echipei în acest moment, consideră că jocul etalat de echipă are importanța cea mai ridicată. „Partida cu FC Argeș este foarte importantă. Ne dorim să costruim o mentalitate de învingători astfel încât să nu ne gândim la numele adversarului. Prin joc bun și prin rezultate putem câștiga încredere și cred că orice meci de acasă trebuie să îl jucăm la victorie. Atunci când joci bine câștigi încredere. Cu un rezultat bun după o evoluție slabă nu te poți gândi la viitor. Totodată vreau să subliniez că există chimie între jucători și că avem un vestiar cuminte. Cei veniți suntem băieți de caracter și cred că putem crește împreună”, a spus la rândul său Albert Stahl, fost jucător de Liga I.

 

Roș-albaștrii văzuți cu șansa a doua

FC Bihor ocupă locul al 17-lea în Liga a II-a după 2 meciuri disputate în care a obținut o remiză, 0-0, acasă, cu Viitorul Târgu Jiu, și a suferit o înfrângere, 1-2, în deplasare cu echipa din Câmpulung Muscel. FC Aregeș se află pe locul al 8-lea după un rezultat de egalitate, 0-0, în deplasare, cu Steaua București, și o victorie, 2-0, acasă, cu CSM Focșani. Casele de pariuri sportive o văd favorită la victorie pe FC Argeș căreia îi oferă o cotă de 2.12 în timp ce FC Bihor primește o cotă de 3.55 pentru un eventual succes.