Jucătorii de la FC Bihor au revenit ieri dimineaţă din vacanţă şi au făcut cunoştinţă cu noul antrenor, argentinianul Gustavo Aragolaza. La reunirea au fost prezenţi 29 de jucători, între care câţiva noi, dar şi reveniţi după perioade de împrumut.

A revenit Ban, Hora în premieră la echipă

După prima întâlnire de după vacanţă, roş-albaştrii şi staff-ul au luat masa împreună, urmând ca de astăzi să înceapă antrenamentele. La stadion a fost prezent şi antrenorul cu care echipa orădeană a promovat, Florin Farcaş, cu care conducerea clubului nu a ajuns la un acord pentru încetarea raporturilor contractuale valabile încă trei ani...

Pauza competiţională a adus noutăţi la toate nivelurile, fiind cooptaţi o serie de bihoreni. Jucătorii Ioan Hora şi Ionuţ Ban au lăsat Crişul Sântandrei pentru FC Bihor, la fel ca şi team-managerul Sebastian Achim şi antrenorul Gheorghe Ghiţ, care va coordona activitatea Centrului de Copii şi Juniori. 

Nume noi sunt aşteptate în aceste zile, atât la nivelul lotului, în principal fotbalişti bihoreni, cu experienţă, dar şi de perspectivă, cât şi al staff-ului tehnic. Directorul tehnic Gustavo Aragolaza îşi va aduce un antrenor cu portarii, un preparator fizic, dorindu-şi să colaboreze cu un antrenor secund român, vorbitor de limba italiană.

Golgeterul echipei din Sântandrei sezonul trecut, cu 14 goluri, Ioan Hora va îmbrăca în premieră tricoul lui FC Bihor la 35 de ani!Am zis că nu mă las de fotbal până nu îmbrac și culorile orașului meu. Mă bucur că am ajuns la FC Bihor și sper să pot ajuta, nu doar să rămânem în Liga a II-a, ci să putem ataca promovarea mai sus pe viitor. Lucrurile trebuie luate pas cu pas, noi ca și grup trebuie să conștientizăm că suntem acum în Liga a II-a și sezonul ăsta principalul obiectiv este menținerea. Va fi un campionat greu pentru noi mai ales că suntem nou promovată. Dacă suntem concentrați sută la sută, dornici de muncă, cu siguranță vor veni și rezultatele. Important e ca din 3 august să fim cu toții în vână pentru că e nevoie de fiecare jucător. Cred mult în acest proiect și mi se pare foarte interesant, mai ales că cunosc din oamenii care conduc acum FC Bihor și cred în ceea ce vor ei să facă”, a afirmat Ioan Hora, campion cu CFR Cluj, câştigător al Cupei României cu FCSB, Supercupei României cu CFR și a Cupei Turciei cu Akhisarspor și Konyaspor, fost golgeter al primei ligi în sezonul 2015-2016, când activa la Pandurii Târgu Jiu. 

 

Sebi Achim vrea în Liga I şi ca „oficial”

O bună perioadă de timp jucător de bază la gruparea roş-albastră, Sebastian Achim (38 ani) se reîntoarce după 16 ani la clubul care s-a format, de această dată în postura de team-manager. „Sunt onorat să vin înapoi la echipa de la care am plecat spre fotbalul mare. Visul meu a fost să joc în Liga 1 ca și jucător cu această echipă, iar acum sper să se întâmple acest lucru dintr-un post de conducere. Până atunci avem mult de lucru și îmi doresc să pot oferi cele mai bune condiții jucătorilor și staff-ului, să fiu liantul între conducere și echipă. Va urma o evaluare a lotului de către noul staff. Sunt bucuros că s-a reușit transferul lui Hora, este un jucător important pentru noi și cu siguranță ne va ajuta. La fel și Ban, mă bucur că vin cât mai mulți orădeni la echipă, pentru că aceștia vin și cu sufletul”, este de părere Sebi Achim, care a jucat constant în prima ligă cu Gloria Bistriţa, U Cluj, Petrolul Ploieşti şi CS Universitatea Craiova, iar până în această vară a fost jucător activ la Fuzesgyarmat, în liga a III-a maghiară.

 

„Ne-a fost dor de fotbal”

Jucătorii sunt nerăbdători să înceapă pregătirile pentru un sezon de liga secundă care se anunţă foarte interesant. „Așteptăm să începem antrenamentele, deocamdată totul e bine. Ne-a fost dor să începem munca, să ne revedem în vestiar. Vacanța a fost scurtă, dar dorința de a juca în Liga 2 și entuziasmul care s-a creat a făcut să nu mai conteze cât a fost. Ne dorim să facem o figură frumoasă în Liga a II-a, sezonul trecut am avut și meciurile din Cupa României cu adversari de nivel superior, unde ne-am măsurat forțele. Sunt încrezător că ne vom îndeplini obiectivele. Încerc să dau sută la sută la fiecare antrenament, la fiecare meci, astfel încât să ajut echipa”, a declarat Sergiu Jurj, golgheterul echipei şi al campionatului, cu 30 de goluri.

„Așteptăm cu nerăbdare să începem munca. Cu toții ne-am dorit să fim în Liga  a II-a, avem bateriile încărcate și suntem dornici de fotbal. Va fi un sezon frumos cu multe meciuri, având în vedere că vom fi 22 de echipe. Revederea cu colegii a fost foarte plăcută”, a spus Răzvan Gunie.

Alexandru Popa (ACSO Filiași), Eduard Nergheș Faţă de lotul care a încheiat campionatul au apărut după perioade de împrumut la alte echipe Alexandru Popa (ACSO Filiași), Eduard Nergheș (Crișul Sântandrei), Raul Ardelean (CAO) și Patric Andraș (Unirea Roșia). În schimb, au absentat motivat Călin Jurj, Lotul prezent la reunire: Sergiu Ciocan, Luca Tincău, Bogdan Vasile, Eric Vînău și Alexandru Stoian.

Mihai Pînzariu, Radu Bob, Eduard Nergheş şi Alexandru  Cherman – portari; Krisztian Gagy, Andrei Gal, Tamas Paublusztig, Csaba Preklet, Alex Băican, Loren Ioviţă, Ricardo Farcaş, Sergiu Bactăr, Răzvan Săutiuţ, George Cherman, Alexandru Popa, Răzvan Gunie, Florin Chitaş, Vadim Calugher, Andrei Cherman, Raul Ardelean, Ionuţ Ban, Denis Cociuba, Mihai Gîdea, Andrei Moga, Sergiu Jurj, Marius Hosu, Ioan Hora, Patrcik Andraş şi Andrei Hosu – jucători de câmp.

Până pe 7 iulie pregătirea va fi efectuată pe plan local, după care se va pleca într-un stagiu centralizat, în Ungaria, la Balmazujvaros.