Federația Română de Fotbal a organizat ieri, la Casa Fotbalului din Capitală, tragerea la sorți pentru stabilirea partidelor din cadrul playoff-ului Cupei României. Astfel sorții au hărăzit orădenilor un adversar redutabil așa cum este CSM Reșița (Liga 2), partida urmând a se desfășura, cel mai probabil, miercuri, 28 august, de la ora 17.30.

După succesul de casă realizat în sezonul trecut în competiția KO, atunci când FC Bihor a evoluat în faza grupelor iar la Oradea au venit echipe precum FCSB și Dinamo București, suporterii roș-albaștrilor speră în repetarea acestei performanțe. Totuși, pentru a ajunge în faza grupelor Cupei României, FC Bihor va trebui să treacă, pe propriul teren, de CSM Reșița, formație cu un start bun de sezon în care, în primele două etape din Liga a II-a, a obținut 4 puncte. În același timp orădenii, care alcătuiesc o echipă nou-promovată, nu s-au descurcat prea bine în primele două jocuri la finele cărora au acumulat doar un punct. Atât CSM Reșița cât și FC Bihor au jucat ieri, în campionat, în etapa a 3-a, partide terminate după închiderea ediției.

 

„Cred că va fi o dispută echilibrată”

Jocul de Cupa României este programt pentru miercuri, 28 august, de la ora 17.30, dar data și ora pot suferi modificări în funcție de solicitările deținătorilor drepturilor de televizare. Dacă aceștia vor dori ca meciul orădenilor să fie transmis în direct la o oră târzie, atunci roș-albaștrii nu vor putea benefica de avantajul propriului teren câtă vreme vor fi nevoiți să joace pe cel mai apropiat stadion care deține instalație de nocturnă. Să sperăm totuși că acest duel nu va prezenta un interes atât de ridicat la nivel național astfel încât partida să aibă loc pe Stadionul Iuliu Bodola, la data și ora stabilite inițial. „Întâlnim o echipă bună, o formaţie care se bate la primele locuri în Liga a II-a. Atuul nostru este că vom juca pe teren propriu, însă cred că va fi o dispută echilibrată”, a declarat George Tătar, preşedintele clubului FC Bihor, imediat după efectuarea tragerii la sorţi. Pe FC Bihor o aşteaptă săptămâna viitoare o dublă acasă cu CSM Reşiţa, pentru că după jocul din cupă, cele două echipe se vor întâlni din nou, tot la Oradea, în campionatul Ligii a II-a, sâmbătă, 31 august.

În faza anterioară a Cupei României, CSM Reșița a învins în deplasare pe CSC Ghiroda și Giarmata Vii cu scorul de 2-0, în timp ce FC Bihor a dispus, tot în deplasare, cu 6-2, după prelungiri, de Gloria Cermei.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, „Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare.

 

Programul playoff-ului din Cupa României arată astfel:

Concordia Chiajna – Politehnica Iași

FC Voluntari – Dinamo

CSM Focşani – FC Hermannstadt

CSM Alexandria – FC Botoșani

Metalul Buzău – Universitatea Cluj

CSC Dumbrăviţa – Petrolul Ploiești

CS Afumaţi – Gloria Buzău

FK Miercurea Ciuc – Unirea Slobozia

FC Bihor Oradea – CSM Reşiţa

FC Argeş – Viitorul Târgu Jiu / Corvinul Hunedoara

CSM Paşcani – Ceahlăul Piatra Neamţ

Minaur Baia Mare – SCM Râmnicu Vâlcea

Sănătatea Cluj – AFC Câmpulung Muscel

Unirea Alba Iulia – FC U Craiova

Agricola Borcea – CSM Slatina

SC Popeşti Leordeni – Unirea Ungheni