Înainte de a fi prefaţat meciul de campionat cu Steaua Bucureşti, directorul sportiv Stelian Farcău a vorbit despre obiectivele FC Bihor pe termen scurt, mediu şi lung.

„Obiectivul imediat este să batem Steaua, dar FC Bihor nu este reprezentat doar de echipa de seniori. Avem Academia cu o dezvoltare accelerată şi vrem să fie o parte integrată a comunităţii bihorene”, a declarat Stelian Farcău în deschiderea conferinţei de presă, continuând apoi cu obiectivele clubului orădean. „Pe termen scurt, ne dorim formarea unei echipe cu o mentalitate sănătoasă, cu atitudine, ofensivă şi disponibilitate pentru joc. Pe termen mediu vizăm menţinerea în Liga a II-a, obiectiv normal pentru o echipă nou promovată, iar pe termen lung să construim într-un timp cât mai scurt un lot care să ne aducă bucurii şi să depăşească rezultatele istorice ale clubului de până acum. Ne dorim să stabilim recorduri”, a afirmat directorul sportiv, care şi-a manifestat susţinerea pentru actualul staff tehnic.

„Avem încredere în staff. Gustavo Aragolaza a lucrat cu juniori şi dorim să promovăm cât mai mulţi din Academia noastră. În fiecare săptămână, miercuri, elita de la juniori se va pregăti sub îndrumarea antrenorilor de la prima echipă. Principiile rămân neschimbate. Căutăm în principiu jucători bihoreni , iar cei care vin din afara judeţului trebuie să fi trrecut pe la loturile naţionale”, a precizat Farcău.

Chiar dacă rezultatele la prima echipă se mai lasă aştetptate, clubul orădean se bucură de o stabilitate financiară de invidiat. „Nu avem niciun fel de restanţe financiare. Domnul preşedinte George Tătar îşi face treaba şi avem toate condiţiile pentru a performa”, a conchis Stelian Farcău.

În baza parteneriatului cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, la meciul cu Steaua au fost invitaţi 60 de elevi din Supalcu de Barcău, Câmpani şi Beiuş, la următoarele partide de pe teren propriu urmând a fi prezenţi copii din alte localităţi bihorene.