Miză sportivă, dar mai ales financiară enormă pentru FCSB în această seară. De la ora 21.45, "roş-albaştrii" susţin meciul decisiv pentru intrarea în grupele Ligii Campionilor, cu Sporting Lisabona. Partida de pe Arena Naţională din Bucureşti va fi televizată de Pro TV şi Dolce Sport.

 

În tur a fost 0-0, astfel că şansele de calificare sunt sensibil egale. O prezenţă în grupele Ligii Campionilor ar fi sinonimă cu o reţetă financiară de peste 25 de milioane de euro, bani proveniţi de la UEFA, drepturi TV şi încasări din bilete. Învinsa acestui duel ar continua în grupele Ligii Europa, fază în care are asigurate în jur de zece milioane de euro.  "Suntem în fața unui joc foarte important pentru Steaua și pentru fotbalul românesc, un meci în play-off-ul Champions League. Am văzut victoria cu 5-0 contra celor de la Guimaraes și am fost atenți la toate detaliile. Știm totul despre Sporting. Va fi mai dificil decât în tur pentru că portughezii vor fi mult mai concentrați. Este important să avem aceeași atitudine ca în meciul tur. Vreau să fim bine organizați defensiv și să fim mai periculoși în atac. Vreau să dăm gol sau goluri. Sporting e puternică, mai ales de la mijloc în sus. Trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere", a comentat Nicolae Dică, antrenorul Stelei, care nu va putea conta pe Pintilii - suspendat şi Bălaşa - accidentat. Nerefăcut complet, Budescu ar putea evolua, totuşi, în repriza secundă. Ultimii transferaţi de FCSB, Nedelcu, Benzar, A. Jorge şi Fl. Coman nu au drept de joc în această seară.

Echipe probabile:

FCSB: Niţă - Enache, Larie, Momcilovici, J. Morais - L. Filip, O. Popescu - Teixeira, Tănase, Golofca - Alibec.

Antrenor: Nicolae Dică.

Sporting: Patricio - Piccini, Mathieu, Coates, Coentrao - Battaglia - Martins, Silva, Acuna - Dost, Fernandes.

Antrenor: Jorge Jesus.

Arbitru de centru: Cuneyt Cakir (Turcia).

Astăzi se mai joacă meciurile:

ŢSKA Moscova - Young Boys (în tur 1-0)
FC Copenhaga - Qarabag (0-1)
Liverpool - Hoffenheim (2-1)
Slavia Praga - APOEL Nicosia (0-2).

Aseară, după închiderea ediţiei s-au disputat partidele: Astana - Celtic; Rijeka - Olympiacos Pireu; Maribor - Hapoel Beer Sheva; Nice - Napoli; Sevilla - Istanbul Bașakșehir.