Sâmbătă, 20 iulie, s-au disputat finalele regionale din Cupa României la fotbal, ediția 2024/2025. Cele șapte finale au adus față în față, pe baza criteriului geografic, câștigătoarele grupelor din faza regională.

În aceste condiții, reprezentanta județului nostru, CS Bihorul Beiuș, echipa ce s-a impus în Grupa 1 a Regiunii 2, s-a deplasat la Orașu Nou (jud. Satu Mare), pentru partida cu formația locală, FC Talna.

În finala regională, Vlad Silaghi, antrenorul beiușenilor, s-a bazat pe următorii jucători: Flaviu Bodea, Alexandru Jurcuț (min.95 Lucas Niculuț), Sebastian Oșvat, Denis Laza, Răzvan Tirla (min. 55 Raul Ember), Cyrus Habakuk, Alexandru Lezeu ( min.83 Claudiu Bercea), Vlad Degău (cpt.), Cristian Copil, Ricardo Bartha (min.74, Cătălin Dan), Florin Pop. Pe lângă aceștia, din lotul deplasat la meciul de la Orașu Nou au mai făcut parte: Oreste Nicolae, Andrei Fărcanea și Serban Cornea. De la beiușeni, au lipsit pentru această partidă: Adrian Micaș, Laviniu Dărăban, Dacian Ușvat și Nicolae Goilean.

Deși câștigătoarea s-a decis la loviturile de departajare, partida a părut a fi la discreția fotbaliștilor beiușeni, care s-au desprins rapid, prin golurile lui Ricardo Bartha (min. 20) și Vlad Degău (min. 31), gazdele au revenit în joc prin reușita lui Dylan Hamas, din minutul 33. A urmat o nouă desprindere la două goluri a beiușenilor, Cristian Copil marcând golul de 3-1 în minutul 41, pentru ca scorul pauzei - 3-2 pentru CS Bihorul Beiuș - să fie stabilit de Alexandru Lezeu, autorul unui autogol în minutul 45.

Cea de-a doua repriză a fost mai saracă în goluri, doar gazdele reușind să marcheze prin Eugen Novoseleszki (min. 90+3) și să ducă meciul în prelungiri.

Pe parcursul celor două reprize de prelungiri, scorul a ramas același, 3-3, astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare. Aici, s-au impus beiușenii, care au marcat de patru ori, prin Raul Ember, Claudiu Bercea, Florin Pop și Cristian Copil, în timp ce pentru gazdele de la FC Talna Orașu Nou a transformat de la punctul cu var un singur jucător.

Finala regională de sâmbătă, de la Orașu Nou, a fost condusă de o brigadă de arbitri formată din Narcis Bodocan (Cluj-Napoca), la centru, asistat de Lazăr-Flavius Seiche (din Sânmihaiu Almașului, jud. Salaj) și Luca-Tudor Caplana (Dej, jud. Cluj). Cât privește delegatul de joc, acesta a fost bucureșteanul Andrei-Dorian Bârsan.

La final, iată rezultatele complete ale finalelor regionale din Cupa României 2024/2025:

Finala Regiunii 1

CSM Pașcani (Iași)  – AS Voința Ion Creangă (Neamț) 5-0 (2-0)

Finala Regiunii 2

AFCS Talna Orașu Nou (Satu Mare) –  CS Bihorul Beiuș (Bihor)  3-3 (2-3); 3-5 la lovituri de departajare

Finala Regiunii 3

ASF Pogăceaua (Mureș) –  ACS Viitorul Sântimbru (Alba)  3-3 (1-2); 3-4 după prelungiri

Finala Regiunii 4

ACS Minerul Lupeni (Hunedoara)  – CS Păulișana Păuliș (Arad) 2-2 (1-1); 7-6 la lovituri de departajare

Finala Regiunii 5

ACS Lupii Profa (Olt)  – AS CS Domnești (Argeș) 2-2 (1-2); 3-3 după prelungiri, 5-3 la lovituri de departajare

Finala Regiunii 6

CSL Ștefăneștii de Jos (Ilfov) – CSO Boldești-Scăeni (Prahova) 2-1 (0-0)

Finala Regiunii 7

CS Agigea (Constanța) –  CS Voința Culdabi 2015 (Galați)  1-1 (1-0); 2-3 după prelungiri.

Cele șapte câștigătoare au acces în primul tur al Fazei Naționale, care se va desfășura pe 31 iulie.