Programată pentru luni, 9 ianuarie, reunirea loturilor de seniori și juniori A1 ale Clubului Sportiv Bihorul Beiuș a fost amânată cu o săptămână din cauza vremii deosebit de reci din această perioadă. După cum declara președintele clubului, Alin Popa, fotbaliștii beiușeni își vor relua antrenamentele pe 16 ianuarie.

 

Interlocutorul nostru a mai declarat că, deși în ultima ședință din anul trecut, conducerea clubului a încercat să stabilească obiectivele pentru 2017, situația este incertă: chiar dacă poziția din clasament, valoarea lotului și sprijinul financiar de la bugetul local permit implicarea în lupta pentru promovare, Liga a III-a este un obiectiv îndepărtat, asta deoarece nu se știe dacă Bihorul Beiuș poate asigura, din venituri proprii, partea din finanțare care îi revine, suma nefiind una neglijabilă, circa 150 de mii de lei. Dacă nu vor putea acoperi din venituri proprii partea ce le revine, cei de la CS Bihorul Beiuș vor continua în Liga a IV-a, iar principalul obiectiv rămâne promovarea cât mai multor juniori la prima echipă.

Nici componența lotului cu care CS Bihorul Beiuș va ataca returul nu este clară; deocamdată, cert este că nimeni nu va pleca de la formația beiușeană și că trei-patru juniori A1 vor face pasul către echipa de seniori, în rest, despre eventuale achiziții, nu se știe încă nimic.

Alin Popa, președintele Clubului Sportiv Bihorul, a mai precizat că toți cei implicați în destinele secției de fotbal vor depune eforturi pentru asigurarea, încă din prima parte a acestui an, a veniturilor proprii necesare participării la competiția Ligii a III-a, dar, că, nici în condițiile îndeplinirii acestei cerințe, nu este sigur că beiușenii vor avea, din ediția viitoare de campionat, echipă în cel de-al treilea eșalon al fotbalului românesc, motivul fiind lupta foarte strânsă din vârful clasamentului, acolo unde patru formații (Universitatea Oradea, CS Diosig, CS Bihorul Beiuş și Crișul Sântandrei) se bat pentru primul loc.