Echipa de handbal masculin CSM Oradea are un parcurs perfect până la jumătatea turului Diviziei A - Seria B. Handbaliştii orădeni au câştigat cele şase jocuri, ultimul luni seara 36-29, cu CSU Sibiu, iar duminică, de la ora 17.30, au de trecut cel mai dificil hop, cu liderul CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu.

 

"Presiunea e pe oaspeţi"

Orădenii şi gorjenii au acelaşi număr de puncte (18), cu menţiunea că adversarii au un golaveraj superior. CSM Oradea nu şi-a propus în mod special promovarea, dar abordează fiecare meci la victorie. "Avem un grup unit, disciplinat tehnico-tactic, cu care lucrez foarte bine. Îmbucurător e că din lot fac parte şi şapte orădeni. Noi avem obiectiv o clasare în primele şase locuri, spre deosebire de adversari care doresc cu orice preţ promovarea în Liga Naţională. Vom întâlni o echipă de forţă, cu un lot numeros şi puternic în care se regăsesc jucători cu prezenţe în prima ligă, precum Dragnea, Stan, Axinia, Anghel sau Subţirică. Echipa din Târgu Jiu este favorită, dar şi băieţii noştri se ambiţionează foarte mult când întâlnesc astfel de adversari. Presiunea va fi pe umerii oaspeţilor şi cu sprijinul publicului sperăm să ne continuăm parcursul perfect", a declarat, într-o conferinţă de presă, antrenorul principal Sebastian Tudor.

 

Victoria i-ar duce în Cupa României

Un succes în faţa celor din Târgu Jiu ar fi sinonim cu poziţia de lider la finalul turului, postură care ar da dreptul CSM Oradea să joace în Cupa României şi să-şi măsoare forţele astfel cu o echipă din Liga Naţională. "Stăm bine în acest moment în Divizia A şi ne dorim nespus de mult să evoluăm în premieră în Cupă din postura de echipă de liga secundă", a completat antrenorul secund George Tăutu, care se ocupă şi de iniţierea şi creşterea tinerilor handbalişti la clubul Alpha.

 

"Arătăm tot mai bine"

Conştient de valoarea adversarului, căpitanul Cosmin Liberţ crede totuşi că echipa orădeană poate răpune şi liderul. "Întâlnim principala favorită la promovare, dar ne dorim mult să facem un joc bun şi mai ales să ne continuăm seria victoriilor. Pentru asta am fost aduşi aici noi, jucătorii cu experienţă, lângă băieţii mai tineri, dornici de afirmare. Jocul începe să se lege şi arătăm din ce în ce mai bine ca echipă. Sper ca o dată cineva să-şi îndrepte faţa şi spre noi şi eforturile noastre de a ajunge în Liga Naţională să fie bine susţinute. Îmi doresc mult să mai joc acolo cu Oradea. Trebuie să fim însă şi realişti. La ce se joacă acum în primul eşalon am fi doar parteneri de întrecere. Sunt de părere că o echipă de pe locul 2 din Divizia A nu are ce căuta la baraj, pentru că nu are cum să depăşească o grupare din Liga Naţională", a declarat Cosmin Liberţ.

Chiar dacă momentan nu are posibilităţi financiare pentru Liga Naţională, echipa are stabilitate financiară şi dispune de condiţii optime pentru eşalonul în care activează. "Situaţia s-a remediat şi ni s-a dat încredere. Vrem să răsplătim condiţiile oferite de conducerea CSM, foarte bune pentru liga secundă", a conchis antrenorul Sebastian Tudor.

Intrarea spectatorilor la Arena "Antonio Alexe" este liberă.