Pentru prima dată de când la cârma echipei se află Sebastian Tudor, echipa orădeană de hanbal masculin are cu preponderenţă jucători localnici. Astfel, din lotul de 14 nu mai puţin de 8 sunt născuţi în oraşul de pe Crişul Repede. Până la startul sezonului, care va avea loc la data de 17 septembrie, CSM Oradea va mai disputa un joc de verificare în compania Universităţii Cluj, vineri de la ora 12.00, la Arena „Antonio Alexe”, prilej cu care va fi prezentat şi lotul pentru noul sezon.

 

Cu toate că echipa şi-a împărţit în mod egal numărul de victorii cu cel al înfrângerilor în partidele de verificare, CSM Oradea arată bine înaintea startului sezonului oficial, care se anunţă mai puternic ca niciodată. Băieţii pregătiţi de Sebi Tudor şi George Tăutu au defilat practic în turneul de la Sighişoara unde au câştigat toate cele trei partide la cel puţin 6 goluri. De reţinut victoria categorică, la 11 goluri diferenţă, în faţa lui HC Sibiu, formaţie care s-a întărit mult în această pauză competiţională şi are drept obiectiv clasarea pe unul dintre primele trei locuri.

 

Prezentarea lotului, vineri de la ora 12.00

Până la debutul oficial care va fi duminică, 17 septembrie, de la ora 16.00, pe teren propriu, în compania lui CS Minaur Baia Mare, bihorenii vor mai disputa un joc de pregătire, vineri, 8 septembrie, de la ora 12.00, la Arena „Antonio Alexe”, cu Universitatea Cluj, prilej cu care va fi prezentat lotul pentru noul sezon. Partida de verificare va fi prima pe care orădenii o vor susţine în propriul fief după ce precedentele 8 au fost disputate doar în deplasare. Referitor la primul joc oficial, antrenorul principal al orădenilor este de părere că CS Minaur este una dintre cele mai puternice formaţii ale seriei. „Vom avea o primă etapă extrem de dificilă. Duelul cu CS Miaur este cel mai greu meci, asta deoarece printre jucătorii echipei oaspete se vor regăsi mai mulţi handbalişti de la prima echipă care activează în Liga Naţională. La cum a jucat împotriva noastră în cele două partide de verificare, cu siguranţă că va fi una dintre echipele care va termina pe podium”, este de părere Sebastian Tudor.

 

Obiectiv - locurile 1-6

În perioada precompetiţională, cei doi tehnicieni ai CSM Oradea au avut prilejul să vadă la lucru câteva dintre viitoarele partenere de întrecere. La cum s-au prezentat aceşti adversari în duelurile directe, este de aşteptat ca bihorenii să încheie pe unul dintre primele trei locuri, cu toate că obiectivul trasat de conducerea clubului este clasarea printre primele 6 ehipe ale seriei, care, după mulţi ani, este mai puternică decât prima. Acest fapt se datorează infuziei masive de jucători români de valoare veniţi de la Liga Naţională, ca urmare a celor 60 de handbalişti străini transferaţi pentru a evolua în primul eşalon. Printre echipele cu pretenţii ale seriei se numără Universitatea Cluj, HC Sibiu (obiectiv locurile 1-3), CSU Târgu Jiu (obiectiv promovarea) şi CS Minaur Baia Mare.

 

Au plecat 4, au venit 3

Aşa cum se întâmplă în fiecare an, lotul de jucători a suferit schimbări importante. Astfel, la capitolul plecări regăsim patru nume „grele” din fosta echipă: Georgel Haiduc (la Minaur în Liga Naţională), Raul Chiş (la Poli Iaşi în Liga Naţională), Elvis Acsinia (la CSU Târgu Jiu) şi Dragoş Nedelcu (a abandonat cariera sportivă). În ceea ce priveşte sosirile, ochiul lui Sebi Tudor a făcut ca la Oradea să ajungă un handbalist pentru care deja se bat echipe cu nume din handbalul românesc. Este vorba despre extrema stângă Bogdan Munteanu sosit de la HC Dobrogea Sud Constanţa. Tot la capitolul noutăţi îl regăsim pe portarul Cristian Niculai, fost la Academia Minaur şi mai vechea cunoştinţă a orădenilor, Devid Munea. Alături de aceştia, în noua echipă se vor regăsi trei juniori (15-16 ani) proveniţi de la clubul Alpha Oradea condus de „secundul” George Tăutu. Este vorba despre Ştefan Bandi, Codrin Zamfir şi Andrei Ivancov. „Este pentru prima dată de când antrenez la Oradea când în lot se regăsesc mai mulţi jucători orădeni (8) decât cei veniţi de pe alte meleaguri (6)”, a mai spus Sebastian Tudor. Îmbucurător în perspectiva debutului de sezon este faptul că niciun jucător nu s-a accidentat în cele 8 amicale disputate până acum.

 

Oradea are piramidă în handbalul masculin

George Tăutu, cel care îl va ajuta pe Sebi Tudor în pregătirea echipei, apreciază faptul că în acest moment la Oradea există în handbalul masculin acea piramidă care să producă jucători pentru echipa de seniori. „Scopul nostru este ca într-o perspectivă rezonabilă de timp să avem cât mai mulţi jucători localnici în echipă. Faptul că în acest moment trei copii se pregătesc cu seniorii este un plus enorm pentru ei şi îi motivează ştiind că au un viitor în acest sport. Alpha Oradea are aproximativ 30 de copii, juniori 2 şi 3, dintre care cel puţin 5 sunt convins că vor putea face faţă la nivelul Ligii a II-a în 2-3 ani”, a declarat antrenorul secund al CSM Oradea.