Preşedintele AJF Bihor, Radu Bitea, face parte din delegaţia FRF în Finlanda la o conferinţă pe tema fotbalului amator organizată de UEFA la Eerikkilä Sport Center”.

În delegația restrânsă a Federației Române de Fotbal se mai regăsesc Ciprian Paraschiv, director de dezvoltare în cadrul FRF, și Petre Badea, preşedintele AJF Tulcea.

La conferință mai participă oficiali din Finlanda,  Franța, Grecia, Kazahstan, Moldova și San Marino.

,,Grassroots a apărut în urmă cu mai bine de un deceniu și se referă la practicarea fotbalului de bază. Tema conferinței este Carta Europeană Grassroots și ce pot face federațiile naționale pentru a aduce modificări benefice acesteia. Este cel mai important curs pe teme fotbalistice la care sunt prezent, cu lectori de seamă din cadrul UEFA. O onoare şi bucurie pentru mine să pot să împărtăşesc idei şi opinii cu fostul vicepreşedinte UEFA din perioada când forul european era condus de Lennart Johansson. Ideea de bază este să privim fotbalul din alt unghi decât cel al performanţei, cea a plăcerii de a juca, ca un joc între prieteni. Se doreşte lărgirea bazei şi creşterea numărului de practicanţi, femei, copii, old-boys, echipe mixte, persoane cu dizabilităţi”, a afirmat Radu Bitea președintele AJF Bihor.

Pe lista celor care susţin prelegeri pe această temă  se află Per Ravn Omdal, președinte Federației Norvegiene, fost vicepreședinte UEFA, și acum ambasador Grassroots, şi vicepreşedintele Federaţiei de Fotbal din Rusia Sergey Anokhin, precum şi  oficiali finlandezi.

Înainte de merge în Finlanda, Radu Bitea a fost prezent la Bucureşti la tragerea la sorţi a meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, dar şi la şedinţa nou înfiinţatei Comisii pentru fotbalul amator în care se regăsesc 11 persoane.

Întrunirea din Finlanda a început ieri şi se va încheia în cursul zilei de joi.