Turneul de categoria I, inclus în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Tenis, dotat cu ,,Cupa oraşului Ştei’’, ediţia a zecea, desfășurat în perioada 14-16 aprilie pe cele patru terenuri cu zgură de la Baza Sportivă „Iris” Ștei, și-a desemnat câștigătorii.

 

Urbea de la poalele Munţilor Apuseni a găzduit primul turneu de tenis de câmp din acest an, dotat cu „Cupa orașului Ștei”, ajuns la ediția a zecea, unde au participat peste 30 de practicanți ai „sportului alb” provenind din orașele Reșița, Arad, Sibiu, Zalău, Bistrița Năsăud, Turnu Severin, Baia Mare, Cluj-Napoca, Deva, Hunedoara, Bacău, Târgu Mureș, Oradea, Salonta și, bineînțeles, Ștei. Aceştia au participat la categoriile de vârstă 10, 12 ani, atât la fete, cât şi la băieţi, turneul fiind supervizat din partea FRT de arbitrul internaţional Elek Benedek, din Căpâlnița, Harghita. La acest turneu echipa gazdă, antrenată de Călin Bara, a fost reprezentată de tenismenii Andreea Barna, Alexandru Petriș, Iulian Sere, Cătălin Laza, Teofan Hoza Pastor, Sebastian Moș, fiind încurajați de părinți, bunici, prieteni, colegi, care pe durata întregului turneu au creat o atmosferă ca la marile competiții.

În urma unor meciuri deosebit de spectaculoase și îndârjite, disputate pe durata a trei zile, în care de multe ori intervenția arbitrului pe teren a fost imperios necesară pentru a elucida mingile revendicate de fiecare concurent în parte, podiumul a arătat astfel:

 

Categoria 10 ani, fete:

  1. Iulia Livia Janos - CS Sănătatea Oradea
  2. Bianca Ciuciu - CS PRO AS Sibiu
  3. Alesia Oana Criste - CS TC „Iris” Ștei
  4. Diana Paula Porr - CS PRO AS Sibiu

Categoria 10 ani, băieți:

  1. Dragoș Mone - CSM Reșița
  2. Harris Kopanyi - CS Metalul Salonta
  3. Alex. Matei Crișan - CS Winner Cluj și Samuel Slam - CS TC Baia Mare

 

Categoria 12 ani, fete:

  1. Andreea Barna - CS TC „Iris” Ștei
  2. Antonia Maria Donoață - CS Alessio Pascali Tr. Severin
  3. Alessandra Sabău Merce - CSM Oradea
  4. Paula Elena Dragoș - CS PRO AS Sibiu

 

Categoria 12 ani, băieți:

  1. Iustin Cuc - CSM Oradea
  2. Vlad Mihai Rareș Roșu - AS CS TC Bistrița Năsăud
  3. Bogdan Stepanov - ACS Tenis PRO Zalău
  4. Alexandru Szasz - CS PRO AS Sibiu

 

Surpriza plăcută a turneului a fost sibianca Diana Paula Porr, în vârstă de doar șapte ani, care a participat pentru prima oară la o competiție oficială, clasându-se chiar pe locul patru la categoaria de vârstă 10 ani, fete. Premiile, care au constat din diplome, medalii și materiale sportive, au fost acordate de Primăria şi Consiliul Local Ştei, prin implicarea ing. Iulian Balaj şi ec. Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul oraşului Ştei, împreună cu preşedintele CS ,,Iris’’ Ştei, Călin Bara. Iubitorii tenisului din Depresiunea Beiușului, și nu numai, vor putea fi din nou capacitați de practicanții „sportului alb” în perioada 5-7 mai, când la Ștei se va desfăşura turneul de tenis dotat cu Cupa ,,Frutti Fresh’’, ediţia a opta.