În perioada 5-12 martie, trei secţii din cadrul LPS Bihorul au avut reprezentanţi sau echipe în întrecerile naţionale. Dacă la judo, lepesiştii au obţinut 11 clasări pe podium la Deva, la atletism doar Antal Gergo a performat devenind campionul României la naţionalele de sală pentru juniori II. La baschet, orădenii au obţinut 2 victorii şi au suferit tot atâtea înfrângeri.

 

11 judoka calificaţi în finală

Sala de sport a Colegiului Sportiv „Cetate” din Deva a găzduit recent etapa de zonă din cadrul Campionatului Naţional de judo şcolar pentru juniori II (U18). LPS Bihorul a performat cu 11 sportivi care au reuşit să se claseze pe podium. În urma acestor rezultate, „lepesiştii” au reuşit calificarea pentru etapa finală care se va desfăşura tot la Deva, în perioada 6-7 aprilie. Sportivii pregătiţi de profesorii Olimpia Ianc, Alexandru Goncearenco şi Emil Morar au făcut următoarele rezultate: locul I – Bianca Suciu (+70 kg) şi Arian Fălăuş (81 kg); locul al II-lea – Carina Jurcă (+70 kg), Gesica Fodor (52 kg), Raul Dobocan (73 kg) şi Denis Scorţe (90 kg); locul al III-lea – Schrade Lana (63 kg), Şarolta Lungu (70 kg), Robert Boldiş (66 kg), David Fodor (73 kg) şi Alex Creţ (90 kg).

Antal Gergo, campion naţional de juniori II la înălţime

În cadrul Campionatului Naţional de atletism în sală pentru juniori II (16-17 ani), Antal Gergo, sportiv pregătit de profesorul Virgil Preda, a izbutit să câştige proba de săritură în înălţime cu un rezultat de 1.89 metri. Tot în cadrul aceleiaşi reuniuni atletice, Larisa Brândaş (profesor Virgil Preda) a terminat a 5-a la triplusalt cu o săritură de 11.36 metri în timp ce Ionuţ Boldi (profesor Robert Olah) s-a clasat pe locul al 8-lea la 800 de metri cu timpul de 2.02,37 minute. A mai participat Samanta Potra, dar fără a reuşi un rezultat notabil.

Două victorii şi două înfrângeri pentru baschetbalişti

Trei echipe de baschet ale LPS Bihorul au fost angrenate în competiţii în ultima perioadă. Formaţia U18 pregătită de profesorii Scheiner Valeria şi Vranes Zoran a învins 80-54 pe CSU Sibiu în cadrul etapei a 6-a din faza semifinală care s-a desfăşurat duminică, la Oradea. La U16, în etapa a 7-a a fazei semifinale desfăşurate la Bucureşti, LPS Bihorul CSM Oradea (profesori Alin Roşu şi Radovan Markovic) a pierdut 74-73 duelul cu CSA Steaua. La U13, în Grupa C2, echipa antrenată de Valeria Scheiner a obţinut o victorie, 45-35 cu CSU Sibiu, şi a suferit o înfrângere, 31-69 cu CSŞ Bega Timişoara, în cadrul turneului desfăşurat la Sibiu.