Dacă în iarnă a optat pentru FC Botoşani, acum mijlocaşul Ioan Filip (35 ani) n-a mai stat pe gânduri când a primit o ofertă de la FC Bihor. Jucătorul bihorean originar din Criştioru de Jos a ajuns la o înţelegere cu conducerea clubului orădean şi de ieri s-a prezentat la antrenamente.

Filip a încheiat în această vară conturile cu FC Botoșani, pentru care a evoluat în 19 partide şi a preferat să revină acasă, cu toate că mai avea propuneri de transfer de la F Hermannstadt și FC Argeș.

Mijlocaşul central a mai activat la FC Bihor de unde în 2010, a plecat la Oţelul Galaţi, cu care a şi câştigat campionatul în ediţia 2010-2011, performanţă repetată şi cu Viitorul Constanța (2016/2017). Filip a mai jucat la Gaz Metan, Petrolul Ploiești, Dinamo, U Cluj și Debrecen VSC, având peste 300 de meciuri la nivel de Liga 1 în România și Ungaria.

Filip este al treilea jucător bihorean repatriat în această vară, după Ioan Hora şi Ionuţ Ban.

Jucători în probe

La echipa orădeană se află în teste câţiva jucători veniţi din alte părţi. Este vorba despre Denis Lungu (21 de ani), legitimat la UTA Arad, de unde a venit de la formația austriacă Grodig; Valentin Mărgărit (20 de ani), ultima dată la CS Turnari, trecut și pe la Rapid și FC Voluntari,  David Staiculescu (23 de ani), mijlocaș central de la ACSO Filiași, precum şi

atacantul Andreas Chirițoiu (20 de ani, 1,88 m), format la FCSB, fost internațional de juniori la reprezentativa U19 a României. Născut la Brașov, Chirițoiu a bifat 63 de meciuri și 12 goluri în Liga a III, în care a jucat pentru Progresul Spartac și Unirea Constanța.

Jucătorii aflaţi în probe vor putea fi văzuţi sâmbătă dimineaţa, de la ora 10.00, la un joc-şcoală programat pe Stadionul Iuliu Bodola.

Primul joc amical este prevăzut în cantonamentul din Ungaria, cu Monostorpalyi SE în 11 iulie. Cert este şi jocul de la Oradea în 20 iulie, cu CSC Dumbrăvița, dar şi partida cu SCM Zalău din 27 iulie, locația urmând să fie stabilită după aflarea programului competiţional. Campionatul Ligii a II-a va începe în 3 august.

Staff tehnic completat cu italieni

În altă ordine de idei, directorul tehnic argentian Gustavo Aragolaza şi-a completat staff-ul cu preparatorul fizic italian Fabrizio Miele, cu activitate în Serie B și Serie C, şi cu Nou este și antrenorul cu portarii, Claudio Bozzini, fost la FC Dinamo (2009/2010, 2012/2013), ASA Târgu Mureș (2016/2017), la lotul național al Italiei de juniori U18 (2022/2023), Trento juniori și ultima dată la Al Okhdood în Arabia Saudită, fost echipă a lui Florin Tănase (FCSB).