Şteianca Irina Bara a furnizat surpriza zilei ieri la turneul de tenis Transylvania Open (WTA 250), dotat cu premii totale de 235.238 de dolari, găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca.

Irina Bara (26 ani, 138 WTA) învins-o pe Irina Begu (31 ani, 57 WTA), cu 7-6 (2), 0-6, 6-4, în duelul românesc din prima rundă, după două ore şi 26 de minute de joc. Bara şi-a asigurat un cec de 3.675 de dolari şi 30 de puncte WTA, iar Begu va primi 2.675 dolari şi un punct WTA. „Este o senzaţie nemaipomenită să joci în România, acasă, ar fi fost mai bine dacă am fi avut şi spectatori, dar ne descurcăm în condiţiile de faţă. Ştiam că va fi greu să joc împotriva Irinei Begu, pentru că este o jucătoare cu multă experienţă, clasamentul o dovedeşte. A avut rezultate foarte bune în ultimul timp şi mă aşteptăm la un meci greu. În setul doi cred că nu am fost atentă la început şi ea şi-a ridicat nivelul. Am încercat să fiu mai agresivă, dar nu am reuşit. Am ştiut însă că în decisiv trebuia să fiu mai agresivă, să iau iniţiativa", a afirmat Irina Bara, la DigiSport.

Bara o va înfrunta în optimi pe suedeza Rebecca Peterson (26 ani, 99 WTA), care a dispus marţi de croata Jana Fett cu 6-1, 6-3. Peterson a câştigat singurul său duel cu Bara, la senioare, în 2015, în optimi la Andrezieux-Boutheon (ITF, Franţa), cu 6-2, 6-2. „O cunosc, cred că suntem aceeaşi generaţie, ne-am mai întâlnit de câteva ori la juniori. Şi la echipe chiar. Sper să reuşesc să am un nivel la fel de bun ca astăzi (n.r.-ieri), poate chiar mai bun", a prefaţat Irina Bara meciul cu următoarea adversară.

Principala favorită a turneului din Cluj-Napoca, Simona Halep (nr. 18 WTA) va evolua azi împotriva unei alte jucătoare din România, Gabriela Ruse (85 WTA).