Tenismena bihoreană Irina Maria Bara, locul 176 WTA, s-a calificat, ieri, în optimile de finală ale turneului ITF de la Biarritz, din Franţa, desfăşurat pe zgură şi dotat cu premii în valoare de 80.000 de dolari.

Aflată la cea mai bună clasare din carieră în ierarhia WTA, Bara (22 de ani) a învins-o, în runda inaugurală, scor 6-3, 6-2, într-o oră şi 17 minute, pe Loudmilla Bencheikh (16 ani), din Franţa, beneficiară a unui wild-card. De-a lungul celor două seturi, Irina Bara a reuşit opt break-uri şi şi-a cedat serviciul de patru ori.

Următoarea adversară a sportivei originare din Ştei va fi câştigătoarea meciului Viktoriya Tomova (Bulgaria, locul 158 WTA) - Olga Saez Larra (Spania, 231 WTA).

Pentru accederea în optimile de finală ale turneului din Franţa, Irina Bara va fi premiată cu 1.216 dolari şi 10 puncte WTA. Dacă va ajunge în sferturi, ar primi 2.027 de dolari şi 21 de puncte.

Irina s-a înscris şi în proba de dublu în care face pereche cu Mihaela Buzărnescu, cele două românce fiind cotate cu şansa a doua la câştigarea turneului. În primul tur, Bara-Buzărnescu au dispus cu 6-4, 6-2 de Chiara Scholl (SUA), Schoofs Bibiane (Olanda).