Grupele de juniori U14, U 16 ȘI U18 de la Academia de baschet CSM Oradea au început pregătirile pentru noul sezon. În procesul de pregătire din această săptămână s-au regăsit și sesiuni de antrenamente de... padel, la Padel Arena Oradea.

Însoțiți chiar de președintele CSM Oradea, Șerban Sere (jucător amator de padel), și de antrenorul coordonator Milutin Stanić, juniorii s-au bucurat de jocul de padel, noul sport olimpic. „Am fost încântați de vizita juniorilor baschetbaliști și faptul că am putut să le oferim, prin antrenorii noștri, inițierea în padel. Au descoperit, cu plăcere, acest joc și am organizat chiar și un mic turneu pentru tinerii jucători. Pe această cale am transmis și o invitație către echipa de seniori, care am convingerea că se va bate la titlu și în sezonul următor”, a declarat promotorul padelului bihorean, Spiros Baltsavias.

Antrenorul sârb, Milutin Stanić remarca similitudini între baschet și padel. „Am ales foarte bine. Padelul e un joc spectaculos, de reacție și poziționare. Ca sport complementar m-au interesat câteva obiective, inclusiv cel legat de îndemânare, de acoperire a spațiului. Pentru prima întâlnire cu acest joc a fost perfect. Exact ce ne-am dorit”, a concluzionat tehnicianul.