Gruparea de lângă „Apa Boiului”, Biharea Vașcău, antrenată de unul dintre cei mai vulcanici antrenori bihoreni, Dorin Boca, și-a reluat pregătirile la baza proprie, duminică, 20 ianuarie, cu gândul doar la promovare.

 Eechipa vășcăuană, ocupanta locului doi din Liga a V-a, Seria a II-a, a obținut 26 de puncte din opt victorii și două rezultate de egalitate, având un golveraj pozitiv, 34-16, „suflând” incomod în „ceafa” liderului, AS Unirea Oșorhei 2016, în a cărui lot se regăsesc în majoritate jucători beiușeni. De altfel, liderul seriei, cu o „zestre” de 28 de puncte, își dispută meciurile pe stadionul „Francisc Matei” din Beiuș. Invincibili pe teren propriu, în meciurile disputate pe perioada turului, vășcăuanii au depășit toate așteptările suporterilor, dar și a autorităților locale, în care implicarea primarului orașului Vașcău, Florin Porge, este una foarte consistentă, fapt pentru care au găsit resurse pentru a crea condiții cât mai bune jucătorilor, evident raportându-ne la eșalonul în care își desfășoară echipa meciurile. „Am avut un tur destul de reușit, însă cu mai multă atenție puteam încheia în postură de lider a seriei din care facem parte, una destul de valoroasă. Sigur, sunt destule motive, întemeiate chiar, pentru faptul că suntem la doar două puncte de ocupanta primului loc, însă sunt ferm convins de capacitatea antrenorului nostru , dar și de seriozitatea jucătorilor de a îndeplini obiectivul propus pentru acest campionat, promovarea. Argumente în favoarea îndeplinirii obiectului sunt așadar suficiente, iar dacă ținem cont de sprijinul autorităților locale, care întotdeuana au fost aproape de echipă asigurându-i cele necesare avem, cu siguranță, „tabloul” pentru realizarea acestuia. Politica clubului nostru este de a promova câți mai mulți juniori din pepiniera proprie, dar și de a coopta jucători de pe „Valea Coului”, dornici de a evolua sub culorile noastre. Evident, pentru atingerea obiectivului, vom înregimenta și câțiva jucători cu experiență” a spus, pentru CRIȘANA, președintele echipei Biharea Vașcău, Ioan „Ness” Porge.

 

Se doresc întăriri în lot

În vederea pregătirii returului, componenții echipei vășcăuane au fost convocați, de antrenorul Dorin Boca, la baza proprie, duminică, 20 ianuarie, când a avut loc prima reunire organizată, încheiată cu o partidă de fotbal pe terenul redus din incinta sălii sportive din oraș. Tehnicianul vășcăuan, Dorin Boca, se va baza, pentru retur, în mare parte pe același nucleu de jucători avut la dispoziție în prima parte a campionatului: Septimiu Bărăian, Alexandru Terme -  Andrei Lazăr, Robert Marc, Andrei Varga, Romeo Rădac,  Cristian Bilan, Adrian Sabău, Paul Rădac, Andrei Micula, Vlad Lazea, Cristian Hulber, Alexandru Belea, Andrei Vasile Filip, Augustin Teglaș, Anghel Ienciu, Lucian Berce, Ionuț Copil, Victor Ienciu, Robert Sime, George Tulvan, Thomas Goț, Adrian Blaga, Daniel Briciu, dar se mai dorește aducerea câtorva jucători cu experiență, pentru îndeplinirea obiectivului. Totuși, în cadrul echipei mari vor fi promovați și câțiva juniori din pepiniera proprie – Antonio Corbu, Daniel Matica, Alexandru Moș – darși-a manifestat revenirea și experimentatul Marius Sabău, pentru a „pune umărul” în retur, unul destul de dificil.

Cantonament la Băile Felix

Pe durata acestei luni, primele acumulări vor fi efectuate la baza proprie, după care, în perioada 11-17 februarie, echipa va beneficia de un cantonament centralizat la Băile Felix. Până la startul oficial al returului, programat să înceapă pe 9 martie, se vor programa câteva meciuri amicale, cu adversari care vor fi stabiliți în perioada următoare.