Campioana României la baschet masculin debutează astăzi în noul sezon oficial. Primul joc al leilor roşii va fi în deplasare, pe terenul lui Karhu Basket, campioana Finlandei. Partida, care se va desfăşura cu începere de la ora 18.30, va conta pentru primul tur preliminar din a treia competiţie ca nivel din sportul cu mingea la coş de pe Bătrânul Continent.

Cu toate că porneşte drept favorită în această manşă inaugurală a Ligii Campionilor, echipa orădeană va trebui să se adapteze din mers după ce omogenizarea a avut de suferit în ultima perioadă a pregătirilor. Problema de sănătate a lui Sean Barnette (nevoit să se despartă de CSM CSU), accidentarea lui Denison precum şi convocarea la naţională a lui Nicolescu şi Watson au afectat pregătirile din ultima perioadă. Pentru a putea face faţă unei perioade extrem de aglomerate, conducerea clubului a transferat încă doi jucători pe ultima sută de metri. Este vorba despre americanul Marcus Ginyard, care-i va lua locul lui Barnette, şi Uros Lucic, readus pentru a acoperi cât mai bine poziţiile 4 şi 5. Din această cauză cu siguranţă că jocul colectiv al campioanei va avea de suferit.

Informaţii puţine despre adversar

Tot cu anumite probleme de omogenizarea ar trebui să se confrunte şi Karhu Basket, echipa finlandeză având doar doi baschetbalişti dintre primii 5 care reuşiseră să cucerească titlul de campioană la finele sezonului 2017-2018. Colectivul tehnic a rămas acelaşi astfel că este de aşteptat ca acesta să pună în scenă „un plan tactic simplu, un joc deosebit de ritmat în care viteza în gândire şi execuţie să fie elementele cheie”, menţionează site-ul oficial al clubului orădean. Având în vedere aceste date ale problemei, informaţiile limitate despre adversar care face dificilă abordarea unui plan tactic adecvat, partida cu finlandezii se anunţă a fi complicată. Mai mult, spre deosebire de gazdele partidei de astăzi, orădenii vor avea de călătorit o distanţă dublă ceea ce va conta la prospeţime. Campioana Finlandei va disputa doar manşa retur după un drum lung în condiţiile în care bihorenii vor începe fiecare joc după o astfel de călătorie. „CSM CSU Oradea se deplasează în Finlanda având la dispoziție suficiente arme și în pofida faptului că mai este foarte mult de lucru din punct de vedere al jocului colectiv în ambele faze ale jocului, va încerca să repete prestația anterioară din această țară, atunci când a triumfat pe terenul lui Kataja Basket în grupele Ligii Campionilor - ediția 2016/2017”, mai precizează site-ul oficial al CSM Oradea.

Suporterii orădeni care vor dori să vizoneze meciul într-un cadru organizat o vor putea face de pe terasa din incinta bazei de tenis de la „Antonio Alexe”. Returul duelului cu echipa finladeză se va desfăşura sâmbătă, cu începere de la ora 19.00, în Arena „Antonio Alexe”.