Orașul elvețian Mies a fost locul în care s-a desfășurat ieri tragerea la sorți pentru stabilirea jocurilor din cadrul calificărilor pentru grupele Ligii Campionilor la baschet masculin. Dacă pentru primul tur din preliminarii bihorenii vor avea un adversar aparent abordabil, în meciul al doilea, PAOK Salonic pare a fi o nucă greu de spart.

CSM CSU Oradea își cunoaște culoarul către grupele competiției în care și-ar dori să participe. Dacă pentru primul meci din calificări roș-albaștrii au evitat un adversar din puternicul campionat al Spaniei căzând cu britanicii de la Caledonia Gladiators, în meciul al doilea, dacă vor trece cu bine de primul tur, nu prea au avut de ales, atât Telekom Bonn cât și PAOK Salonic fiind două formații redutabile. În cele din urmă sorții au stabilit că vicecampioana României trebuie să treacă de reprezentanta Greciei dacă își dorește să dispute cel de-al treilea meci preliminar. În acest ultim joc al calificărilor, elevii lui Cristian Achim vor întâlni una dintre următoarele trei echipe: Cholet Basket (FRA), Heroes Den Bosch (NED) sau PetkimSpor (TUR). În cazul în care ar ajunge în grupele competiției, „Leii Roșii” urmează să fie repartizați în Grupa C, alături de Unicaja Malaga, Filou Oostende și Pogon Szczecin.

Turneul de calificare se va desfășura în perioada 15-22 septembrie, anul curent. Locul de desfășurare urmează să fie stabilit și anunțat pe parcursul lunii iulie.

În cazul în care nu se va califica în grupele Ligii Campionilor, CSM CSU Oradea va juca în FIBA Europe Cup – ediția 2024/25. Vom reveni ulterior cu informații referitor tragerea la sorți pentru această competiție.

Rezultatele complete ale tragerii la sorți pentru preliminariile competiției:

Turneul de calificare 1: Benfica, Fribourg, Norrkoping Dolphins, BC Nokia, Rilski Sportist, Sabah

Turneul de calificare 2: Nymburk, Kalev/Cramo, Patrioti Levice, Keravnos, Trepca, BC Kutaisi

Turneul de calificare 3: PAOK Salonic, Cholet, Heroes den Bosch, CSM Oradea, Caledonia Gladiators, Petkimspor

Turneul de calificare 4: Telekom Bonn, Dinamo Sassari, Juventus Utena, Windrose Giants Antwerp, Morabanc Andorra, Spartak Office Shoes

Rezultatele complete ale tragerii la sorți pentru sezonul regulat:

Grupa A: Hapoel Holon, Igokea, Nanterre 92, Wurzburg

Grupa B: Unicaja Malaga, Filou Oostende, Pogon Szczecin, Câștigătoarea Turneului 3

Grupa C: Tenerife, Pinar Karsiyaka, Saint-Quentin, Kolossos

Grupa D: Galatasaray, Promitheas, Rasta Vechta, Câștigătoarea Turneului 2

Grupa E: AEK Atena, VEF Riga, Ramat-Gan, Câștigătoarea Turneului 4

Grupa F: Rytas Vilnius, Falco Szombathely, Reggio Emilia, Slask Wroclaw

Grupa G: BAXI Manresa, Bertram, Niners Chemnitz, Câștigătoarea Turneului 1

Grupa H: UCAM Murcia, Peristeri, Manisa, FMP Soccerbet

Sezonul regulat al Ligii Campionilor va debuta pe 1 octombrie.